Aplikacija s kojom vas mogu špijunirati na WhatsAppu

Autor: Poslovni.hr , 30. ožujak 2018. u 09:14
Foto: Yui Mok/Press Association/PIXSELL

Nova aplikacija za iOS korisnicima omogućava da prate svoje kontakte u WhatsAppu tako da provjeravaju kada oni aktiviraju ili gase aplikaciju za čavrljanje.

Znatiželjni poznanici i 'prijatelji' koje imate u adresaru WhatsAppa od nedavno vas mogu špijunirati zahvaljujući lukavoj aplikaciji.

Nova aplikacija za iOS korisnicima omogućava da prate svoje kontakte u WhatsAppu tako da provjeravaju kada oni aktiviraju ili gase aplikaciju za čavrljanje, izvještava The Next Web.

Enkripcija čavrljanja među sugovornicima je oduvijek bio prioritet koji niti WhatsApp niti Facebook ne žele ili ne mogu remetiti. Ono što mogu napraviti je pratiti vašu online aktivnost. Svaki put kada otvori razgovor s nekim kontaktom vidjet će je li on ili ona online putem statusa ispod imena.

Aplikacija Chatwatch provjeravanje online statusa bilježi umjesto korisnika, dajući mu uvid u aktivnosti njegovih kontakata. Kompanija koja je razvila app tvrdi da je nemoguće izbjeći njihovo budno oko. Ne pomaže niti gašenje značajke 'Posljednji put viđen'.

Chatwatch može pratiti kontakte čak i kada korisnik nije u aplikaciji jednostavnim pokretanjem razgovora (bez slanja poruka). Izvlačenje uvida takvom metodom ne ostavlja nikakve tragove, a znatiželjniku daje do znanja koliko vremena njegov kontakt provodi čavrljajući, piše tportal.

Komentirajte prvi

New Report

Close