AI Center Lipik u suradnji s Microsoftom Hrvatska kreće s globalnom inicijativom stjecanja vještina

Autor: Lucija Špiljak , 24. studeni 2021. u 08:23

Digitalne vještine za najtraženije poslove.

Nakon najava prije nekoliko mjeseci, AI Center Lipik i Microsoft Hrvatska kreću sa suradnjom i fokusom na globalnu inicijativu stjecanja vještina, Microsoft for Startups program, Microsoft ISV program i ostale zajedničke aktivnosti koje promoviraju tehnologiju umjetne inteligencije.

AI Center Lipik osnovan je 2020. godine kao odjel u sklopu Lipičke razvojne i turističke agencije LIRA. Unutar centra djeluju Edukacijski centar umjetne inteligencije koji provodi edukacije i osposobljavanja polaznika te Poduzetnički inkubator umjetne inteligencije koji pruža smještaj i podršku tvrtkama koje se bave programiranjem i umjetnom inteligencijom.

Svim tvrtkama i polaznicima edukacija unutar AI Centera Lipik bit će predstavljena Microsoftova globalna inicijativa stjecanja vještina, koja uključuje besplatne online tečajeve za učenje, kako bi polaznici stekli digitalne vještine za najtraženije poslove.

Besplatno učenje uključuje četiri platforme: LinkedIn Learning, Microsoft Learn, AI Business School i GitHub Learning Lab. Uz besplatno učenje u vlastitom ritmu, mogu također steći i Microsoft certifikate po povoljnijoj cijeni od 15 američkih dolara do 31. prosinca 2021. Certifikati za stjecatelje predstavljaju dokazanu prednost na tržištu rada, jer im pružaju više prilika za zapošljavanje i unapređuju njihove karijere.

„Ovakva pomoć je svakako dobrodošla i zahvalni smo jer je dobivamo. Microsoft alati će itekako pomoći našim studentima i startup-ovima da steknu nova znanja i razviju nove vještine”, rekao je Dejan Iličić, direktor of Lipičke razvojne i turističke agencije LIRA.

Različiti programi

Microsoft for Startups omogućit će startupima koji ispunjavaju uvjete unutar Poduzetničkog inkubatora AI Centra Lipik da dobiju Microsoftovu podršku u obliku besplatnog pristupa tehnologiji, treninga i drugih resursa koji mogu pomoći startupima unutar AI Centra Lipik da postignu sljedeći korak u svom razvoju.

Omogućit će im korištenje besplatnih kredita za Microsoft Azure kako bi napravili svoje rješenje, pristup GitHub Enterpriseu, jednoj od najvećih i najnaprednijih razvojnih platformi na svijetu, te besplatnim alatima za suradnju, uključujući Microsoft 365 i Microsoft Teams. Microsoftov ISV (independent software vendors) migration program omogućit će startupima i nezavisnim prodavateljima softvera iz Poduzetničkog inkubatora AI Centra Lipik da pokrenu svoje inovacije, jer će podržati izradu i skaliranje njihovih aplikacija na pouzdanom, sigurnom oblaku, što je od vitalnog značaja za zadržavanje i akviziciju korisnika.

Uz podršku izradi njihovih rješenja, program će im pružiti smjernice kako da naprave moderne, skalabilne i sigurne aplikacije, kao i da razviju planove za lansiranje na tržište. Startupovi i nezavisni prodavatelji softvera u Poduzetničkom inkubatoru AI Centra Lipik također će imati priliku izložiti svoja rješenja na Commercial Marketplaceu i iskoristiti prednosti više kanala za dopiranje do kupaca diljem svijeta.

„Umjetna inteligencija je jedna od tehnologija koje se najbrže razvijaju širom svijeta, a njeno korištenje u Hrvatskoj rapidno raste. Drago nam je što možemo podržati AI Center Lipik s našim alatima i rješenjima koja će im omogućiti da naprave konkurentna rješenja temeljena na umjetnoj inteligenciji“, rekla je Tatjana Skoko, direktorica Microsofta Hrvatska.

Komentirajte prvi

New Report

Close