ISKORISTITE POTICAJE ZA EKOVOZILA & SAZNAJTE KAKO UŠTEDJETI ENERGETSKI UČINKOVITIM POSLOVANJEM

Autor: Poslovni.hr , 19. ožujak 2015. u 13:15
Fotolia

Cilj seminara je osigurati lakše prepoznavanje i osmišljavanje potencijalnih projekata u području energetske učinkovitosti te načine na koje se mogu realizirati kroz različite modele financiranja, uključujući i sufinanciranje bespovratnim sredstvima.

28. travnja 2015. s početkom u 10:00 sati u Zagrebu, Oreškovićeva 6H/1

Predavači: FZOEU, HEP ESCO, DNV GL, EBRD, RITEH, ORYX – Centar za sigurnu vožnju

 

Industrija je kao sektor oduvijek bila bitna u planovima i analizama energetskog sektora. No, kao skupina potrošača ona je najkompleksnija s obzirom na raznovrsnost načina korištenja energije. Riječ je o sektoru u kojemu se dugoročno bilježi najveći pad potrošnje energije koji je većinom rezultat smanjenog opsega proizvodnje posebice zbog ekonomske krize, ali i  tehnološkog napretka uslijed primjene mjera energetske učinkovitosti, iako u značajno manjoj mjeri.

Seminar u organizaciji Poslovnog dnevnika obrađuje načine i mogućnosti na koje se mogu osigurati sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za  projekte energetske učinkovitosti, ovaj put s naglaskom na industriju. Polaznike seminara će se također detaljnije upoznati i s ostalim programima energetske učinkovitosti koji su od posebne važnosti za poslovni sektor. Prije svega, upoznat će ih se s mogućnostima sufinanciranja kupnje električnih i hibridnih vozila te ostalih mjera energetske učinkovitosti u prometu. Nadalje, upoznat će ih se i s ključnim elementima treninga eko vožnje uz stručno izlaganje predstavnika tvrtke ORYX – Centar za sigurnu vožnju. 

Polaznike će se upoznati s mogućnostima sufinanciranja izrade energetskih pregleda te uvođenjem sustava upravljanja energijom u skladu s normom ISO 50001. Velika poduzeća dužna su izraditi energetski pregled svake 4 godine, s tim da prvi certifikat moraju napraviti najkasnije do 5.12.2015. godine.

Na seminaru će se održati i motivacijska radionica Zeleni ured koja ima za cilj poticati energetski učinkovito ponašanje na radnome mjestu, ali i u vlastitom domu.

O primjerima dobre prakse iz sektora industrije, ali i ostalim područjima, polaznicima će više reći predavač tvrtke RITEH, tvrtke koja nudi inženjerske i konzultantske usluge te kompletna rješenja na području energetske učinkovitosti.

Polaznicima će se predstaviti kako prepoznati potencijalne projekte za poboljšanje energetske učinkovitosti u okviru vlastitog poslovanja te ih upoznati s modelom financiranja takvih projekata i kroz EBRD-ovu kreditnu liniju WeBSEFF (Western Balkan Sustainable Energy Financing Facility) kao i kroz natječaje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koji su planirani u 2015. godini.

Koji je cilj seminara?

Cilj seminara je osigurati lakše prepoznavanje i osmišljavanje potencijalnih projekata u području energetske učinkovitosti te načine na koje se mogu realizirati kroz različite modele financiranja, uključujući i sufinanciranje bespovratnim sredstvima.  Za sektor industrije je osobito važno da takve projekte uključi u svoje društveno odgovorno poslovanje i ostvari dodatne uštede, u vidu smanjenja troškova za energente, povećanje vrijednosti imovine i poveća kvalitetu boravka u prostoru.

Koje su teme seminara?

  • Energetska učinkovitost – temelj održivog razvoja i poslovanja
  • Zeleni ured – motivacijsko-edukacijska radionica
  • Mogućnosti poboljšanja energetske učinkovitosti u poslovnom sektoru
  • Sve o treningu eko vožnje
  • Gospodarenje energijom primjenom norme ISO 50001:2012, korištenje softwarea 'ESCO Monitor' i ISO 50001 certifikacija sustava upravljanja energijom
  • Primjeri dobre prakse u industriji
  • Mogućnosti sufinanciranja projekata sektora industrije i prometa

Kome je seminar namijenjen?

Seminar je namijenjen tvrtkama i obrtnicima koje obavljaju proizvodnu industrijsku djelatnost, zatim koje obavljaju djelatnost javnog gradskog prijevoza putnika i/ili tereta te tvrtkama koje posjeduju velike vozne parkove kao i onima koje njeguju „zeleni imidž“ i zanimaju se za energetsku učinkovitost.

Kolika je cijena kotizacije?

Puna cijena kotizacije iznosi 950,00 kn + PDV. U slučaju rane prijave, do 14. travnja 2015. i uplatu do 15. travnja 2015., cijena kotizacije iznosi 850,00 kn + PDV. Svi sudionici dobit će i dvomjesečni digitalni ‘all access’ paket Poslovnog dnevnika koji će im omogućiti stalni pristup relevantnim informacijama. All access paket uključuje pristup elektronskom izdanju Poslovnog dnevnika, odnosno svim sadržajima objavljenima u tiskanom izdanju novina. Ujedno vam osiguravamo pristup svim ostalim sadržajima najposjećenijeg poslovnog portala u Hrvatskoj – Poslovni. hr, kao i iPad aplikaciju za tablet uređaje.

Preuzmite poziv, program, prijavnicu i informacije o predavačima u pdf. formatu.

Kako se prijaviti na seminar?

Želite li se prijaviti za sudjelovanje u seminaru, molimo vas da nam pošaljete ispunjenu prijavnicu na e-mail adresu: poslovni-centar-znanja@poslovni.hr najkasnije do 26. travnja 2015 ili ispunite obrazac ispod teksta. Po zaprimljenoj prijavi poslat ćemo vam predračun za plaćanje kotizacije. Dokaz o plaćenoj kotizaciji potrebno je poslati najkasnije do 27. travnja 2015. na email: poslovni-centar-znanja@poslovni.hr kako biste osigurali svoje mjesto na seminaru. Račun ćete dobiti nakon održanog seminara.

 

Za dodatne informacije obratite nam se s povjerenjem!

Poslovni centar znanja

Tel: + 385 1 6326 000, 6326 085, Mob: + 385 91 6400 832
e-mail: poslovni-centar-znanja@poslovni.hr

 

 

 

 

Komentari (2)
Pogledajte sve

Adresa za dostavu pisanog primjerka:

Nikola Tatalović
Zagorska 8
35000 Slavonski Brod

Adresa za dostavu pisanog primjerka:

Nikola Tatalović
Zagorska 8
35000 Slavonski Brod

New Report

Close