Malim i srednjim poduzetnicima želimo olakšati uspjeh i napredovanje

Autor: Darko Bičak , 01. prosinac 2014. u 23:59
Boris Sesar

“Projekt Poslovni uzlet pokazao se kao izvrsno zamišljen koncept”.

T-Hrvatski Telekom najveći je pružatelj telekomunikacijskih usluga u Hrvatskoj i ima vodeći položaj na tržištu u svim segmentima svojeg poslovanja. Na dan 30. rujna 2014. godine grupa je opsluživala 1,2 milijuna korisnika u nepokretnoj mreži, 2,3 milijuna pretplatnika u pokretnoj mreži i gotovo 620.000 maloprodajnih širokopojasnih pristupnih linija te je pružala televizijske usluge za više od 390.000 korisnika.

Kako ocjenjujete projekt Poslovni uzlet?

Projekt Poslovni uzlet pokazao se kao izvrsno zamišljen koncept. Uz samo okupljanje malih i srednjih poduzetnika, koncept je oblikovan i cijelim nizom događaja koji nisu izravno vezani uz temu malog i srednjeg poduzetništva, ali su sjajna osnova za razmjenu ideja, znanja i iskustava na jedan neformalan način. Osobito me se dojmilo događanje u Jastrebarskom u svibnju koje je okupilo preko 850 sudionika. Prema mom mišljenju, riječ je definitivno o konceptu koji je uspio i kojeg treba nastaviti.

Koji su bili glavni razlozi da ste se vi uključili u projekt?

Malo i srednje poduzetništvo je glavni i vitalni dio gospodarstva i, zapravo, ključan stup stabilne ekonomije. Mali i srednji poduzetnici pokretači su razvoja i stvaratelji novih radnih mjesta te u Hrvatskom Telekomu smatramo da je iznimno važno oformiti poticajno okruženje za njihov zdravi rast i razvoj.

Uključili smo se u akciju jer su sve oči uprte u obrtnike i poduzetnike. Želimo im olakšati posao jer su se našli na vrlo zahtjevnom putu u vrijeme brzih promjena i otvaranja novih tržišta, pa su širenja vidika postala nužna. Poduzetnicima, u skladu i s načelima ovog projekta, nastojimo olakšati uspjeh, rad i napredovanje. Tu bismo istaknuli i startup inkubator hub:raum kojim domaćim poduzetnicima pomažemo da privuku investicije i plasiraju svoje proizvode i usluge na tržištu od 200 milijuna korisnika DT-a. Zahvaljujući članstvu u DT Grupi, korisnicima nudimo i brojne partnerske usluge. Osim suradnje na globalnoj razini, surađujemo, te ćemo i dalje intenzivno surađivati s brojnim domaćim IT tvrtkama. Hrvatski Telekom, uz brojne druge aktivnosti, podržava projekt jer baš malim i srednjim poduzetnicima na regionalnoj i nacionalnoj razini daje podršku za daljnji razvoj i stvaranje nove vrijednosti.

Kako ocjenjujete stanje u malom i srednjem poduzetništvu u Hrvatskoj?

Malo i srednje poduzetništvo je najteže pogođeno krizom i recesijom koja traje već šest godina. Od onog prvotnog šoka koji je u prvih nekoliko godina pokosio veliki broj malih i srednjih poduzetnika, u posljednje tri godine možemo vidjeti kako su se najsposobniji, najžilaviji i oni su koji najbrže reagirali na izmijenjeno okruženje našli način i model funkcioniranja i počeli ponovno rasti i razvijati se. Smanjeni kapacitet i potencijal hrvatskog tržišta nadomjestili su jačanjem izvoznih aktivnosti, čemu je jako doprinio ulazak u EU i tržište od 500 milijuna ljudi. Osobito bih pohvalio ICT industriju koja je donijela cijeli niz brzorastućih startupova i koji su napravili značajan iskorak na svjetsko tržište, kao i turizam i drvoprerađivačku industriju.

Kakva su vaša iskustva u suradnji s malim i srednjim poduzetništvom?

Iskustva su šarolika, ali svakako zanimljiva jer u ovom svijetu možete upoznati istinske genijalce, borce, kreativce koji razmišljaju “200 na sat” i koji su maksimalno fokusirani na boljitak i napredak mikrosvijeta, zvanog njihovim poslovnim poduhvatom. Bitno je naglasiti da im je jedna značajka zajednička, a to je da posjeduju ogromnu količinu energije koju beskompromisno ulažu u svoj posao. Hrvatski Telekom surađuje s najvećim brojem malih i srednjih poduzetnika u RH, a s našim fleksibilnim uslugama, velikim ulaganjima u mrežu vrhunske kvalitete, snažnom korisničkom podrškom i fleksibilnim načinima plaćanja želimo da korisnici doista dobivaju najbolju vrijednost za uloženi novac. Upravo iz te sinergije ogromne energije i ideja koje mali poduzetnici posjeduju i snage Hrvatskog Telekoma, proizašla su rješenja koja su napravila istinski iskorak na hrvatskom tržištu. 

Komentirajte prvi

New Report

Close