Za ovih sedam mjesta u vašem domu sigurno ne mislite da su prljava

Autor: Poslovni.hr , 02. kolovoz 2022. u 12:19
Foto: Pixabay

Dijelovi prostorija koje zanemarujemo prilikom čišćenja vremenom postaju tlo za razmnožavanje bakterija i gljivica

Iako bi trebala biti najčišća, kupaonica se smatra najprljavijom prostorijom u domu jer se prljavština nalazi na potpuno neočekivanim mjestima. Dijelovi prostorija koje zanemarujemo prilikom čišćenja vremenom postaju tlo za razmnožavanje bakterija i gljivica, a kada sljedeći put budete detaljno čistili svoj dom, zasigurno ćete ih se sjetiti, piše Klik.hr.

1. Guma unutar perilice rublja

Ako se perilica rublja ne čisti redovito, plijesan je neizbježna, a ako mislite da je za održavanje čistoće perilice rublja dovoljno to što se u njoj pere odjeća, varate se. Plijesan se brzo stvara na vlažnim mjestima, što perilica rublja svakako jest, posebice ako ne ostavite vrata otvorena da se prozrači nakon što iz nje izvadite mokru odjeću.

Prilikom sljedećeg čišćenja obratite pažnju na perilicu kako bi vam odjeća uistinu bila čista, a perilica radila ispravno i dugo,

2. Aparat za kavu

Aparat za kavu koji se ne čisti ispravno i redovito ubrzo će postati leglo plijesni i baterija koje se stvaraju u rezervoarima za vodu. Noćna mora za sve ljubitelje kave!

3. Daljinski upravljač

Čak i ako ste prilikom čišćenja vrlo detalji, vjerojatno zaboravite očistiti daljinski upravljač. Daljinski upravljač je navodno 20 puta prljaviji od daske za WC, a razmislite koliko ga puta dnevno dotaknete i koristite čak i kada jedete. Dezinficirajte daljinski upravljač jednom dnevno, brzo je i jednostavno.

4. Kuhinjska spužva

Spužve su ekstremno prljave i koncentracija bakterija u njima je najveća u cijelom domu, što ima smisla ako uzmemo u obzir da su konstantno vlažne. Ako ne mijenjate kuhinjsku spužvu redovito, počnite, jer neprestanim korištenjem iste spužve širite bakterije po svojem posuđu i kuhinjskim površinama.

Nakon svakog korištenja dobro ocijedite kuhinjsku spužvu i pustite ju da se osuši, a mijenjajte ju svaka dva tjedna.

5. Vješalice za ručnike

Ovi detalji u svakoj kupaonici često su zanemareni prilikom čišćenja pa stoga spadaju i među najprljavije.

6. Glava tuša

Želimo da tuš bude najčišće mjesto u našem domu, ali on može postati plodno tlo za razvoj klica. Nužno je detaljno i često očistiti glavu tuša jer se u njoj nalaze brojne bakterije, a tuširate se vodom koja kroz nju prolazi.

7. Šalice za četkice za zube

Dermatolozi kažu da četkice za zube treba mijenjati barem jednom mjesečno, ali isto tako potrebno je redovito čistiti i držače ili šalice za četkice. Možete ju staviti i u perilicu suđa te će sve klice nestati!

Komentirajte prvi

New Report

Close