Uz ove namirnice i savjete možete prirodno usporiti starenje

Autor: Poslovni.hr , 23. travanj 2023. u 07:31
Foto: Pixabay

Dobra vijest je da postoji nekoliko načina na koje možete zaustaviti starenje, a da pritom ne morate potrošiti puno novca.

Mnogi ljudi ozbiljno se bave usporavanjem znakova starenja, do te mjere da troše pravo bogastvo na tretmane za njegu kože samo kako bi uklonili linije i bore koje se pojavljuju oko očiju i usta. Ali morate li zaista puno potrošiti samo da biste izgledali mlađe od svojih godina? Pa, i ne baš.

Dobra vijest je da postoji nekoliko načina na koje možete zaustaviti starenje, a da pritom ne morate potrošiti puno novca. Koji su to koraci? Evo nekoliko za početak, piše Healtybuilderz.

Treninzi izdržljivosti

Vježbanje mišića kroz trening izdržljivosti jedan je od najlakših načina da zaustavite starenje jer je vaša koža napeta preko mišića. Vježbanjem nećete samo spriječiti znakove starenja, već ćete se također osjećati snažnije, lakše i zdravije.

Pojedite malo tamne čokolade

Istina je da će jedenje slatkiša biti loše za vas, ali ne kada se odlučite za one od tamne čokolade. Tamna čokolada, ili ona koja je napravljena od 70% kakaovca, ima ovaj gorko-slatki okus koji može zadovoljiti vašu želju za slatkim, a istodobno donosi antioksidanse koji se mogu boriti protiv oštećenja stanica kože. Uzmite mali komad tamne čokolade tijekom obroka kako biste uživali u njezinim blagodatima.

Pijuckajte juhu od kostiju (temeljac)

Juha od kostiju još je jedan savjet kako ćete prirodnim putem usporiti starenje. Utvrđeno je da ova juha sadrži brojne minerale koje koža može brzo apsorbirati. To može uključivati magnezij, kalcij, silicij, fosfor i sumpor koji mogu doprinijeti cjelokupnom zdravlju vaše kože.

Jedi ribu

Ribe poput lososa, sardina, tune i sličnih vrlo su preporučljive kada je riječ o usporavanju starenja jer sadrže antioksidanse, kao i omega-3 masne kiseline koje mogu zaštititi vašu kožu od oštećenja. Ako želite dodatno zaštititi svoju kožu, nakapajte malo maslinovog ulja u mješavinu i dobit ćete obrok koji nije samo ugodan za kožu, već i za srce.

Investirajte u madrac

Bilo bi dobro uložiti u madrac koji vam može pružiti maksimalnu udobnost bez obzira u kojem položaju spavate. Također, glatka posteljina može smanjiti bore na vašoj koži kada se probudite.

Komentirajte prvi

New Report

Close