Užurbanost, previše posla, a malo vremena za pauzu i ručak česti su uzroci loše prehrane kod brojnih zaposlenih ljudi. Stvaranje jelovnika za posao može biti zamorno jer zahtijeva stjecanje nove navike što uz brojne druge obaveze može predstavljati velik problem, piše N1.
Iz tog razloga to najčešće izgleda tako da na poslu pojedemo nešto na brzinu, usputno, pecivo iz pekare ili naručujemo hranu iz restorana na koju trošimo previše novca. Doručak na poslu je češće neko pecivo i kava nego neka zdrava alternativa. Ako uz to dodamo i cigarete kod pušača, dobili smo jasnu definiciju kako doručak ne bi smio izgledati. Ručak na poslu je, pak, često zanemaren obrok koji se obično događa na brzinu, no upravo on je potreban da bismo mogli dobro funkcionirati kroz cijeli dan.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu