Spojite ove namirnice i dobit ćete najmoćniji ‘lijek’ protiv prehlade i virusa

Autor: Poslovni.hr , 13. siječanj 2023. u 10:29
Foto: Unsplash

Bitno je da konstantno radimo na jačanju našeg imuniteta.

Iako ništa ne može zamijeniti tradicionalnu medicinu kada smo bolesni, bitno je da konstantno radimo na jačanju našeg imuniteta. Moćna kombinacija meda i češnjaka mnogima se pokazala kako izuzetno korisna kada je zdravlje i očuvanje imuniteta u pitanju, piše B92.

Kako djeluje?

“Na prvom mjestu češnjak snižava krvni tlak, kao i razinu kolesterola u krvi. Odmah iza toga ovo začinsko povrće ima antibiotsko svojstvo, pa se često koristi za suzbijanje prehlade i gripa, kao i preventiva protiv ovih bolesti. Redovnim konzumiranjem češnjaka jača se imunitet i proizvodnja antitijela u organizmu. Štiti krvne žile i smanjuje rizik od srčanog i krvnog udara”, ističu liječnici.

Med sadrži dosta vitamina i preko 37 mineralnih tvari među kojima su kalij, kalcij, magnezij, cink… Svaki med, ako je prirodan i pravi ujedno je i ljekovit, nije bitno od koje biljke je nastao. Pomaže kod kašlja, problema s bronhijama i respiratornim tegobama.

Sastojci:

  • 500 g meda
  • 7 limuna
  • 7 češnjeva češnjaka
  • 300 g oraha
  • 250 g proklijale pšenice

Priprema:

Proklijalu pšenicu izblendajte, pa joj dodajte orahe, češnjak i cijela tri limuna s korom. Od preostalih limuna iscijedite sok koji ćete dodati u ovu mješavinu. Zatim u sve to dodajte med i izmiješajte da se svi sastojci spoje.

Ovu mješavinu čuvajte u staklenoj tegli ili posudi, u frižideru, i konzumirajte je tek nakon što odstoji tri do četiri dana. Kada je ovaj prirodni lijek spreman za upotrebu, uzimajte žličicu ili dvije pola sata prije svakog obroka.

Komentirajte prvi

New Report

Close