Sezona je kolača: Imamo tri jednostavna načina da što prije omekšate maslac

Autor: Poslovni.hr , 17. prosinac 2022. u 09:47
Foto: Unsplash

Kada trebate brzo omekšati maslac, isprobajte ove savjete kako biste što prije postigli sobnu temperaturu

Izrada slastica je znanost, a jedna od najčešćih pogrešaka koju ljudi čine kada pokušavaju ispeći svoj omiljeni kolač ili kolačiće je korištenje maslaca koji je prehladan ili previše otopljen. Umjesto toga, korištenje omekšalog maslaca sobne temperature ključ je uspjeha za većinu ovih recepata. U savršenom svijetu svi bismo imali vremena i prisebnosti odložiti maslac sat ili dva unaprijed da prirodno omekša, ali “savršeno” nije uvijek praktično kada stvarni život stane na put. Zbog toga vam može dobro doći znanje o tome kako brzo omekšati maslac, piše Eatthis.

“Maslac sobne temperature može zarobiti više zraka tijekom procesa tučenja, a kada uđe u pećnicu, zarobljeni zrak se širi i stvara one pahuljaste kolače, cupcakese te brze kruhove i muffine”, objašnjava Sally u videu podijeljenom putem Sally’s YouTube kanal Recepti za pečenje.

Ako vam treba brz način da što prije omekšate maslac, evo nekoliko savjeta i trikova koje možete isprobati.

Naribajte maslac

Pokušaj omekšavanja hladnog komadića maslaca može biti izazov ako je cijeli, ali razbijanje na manje komadiće pomoći će da prirodno omekša.

Foto: Unsplash

Možete brže omekšati tako da ga narežete na manje kockice ili možete uzeti ribež za sir i naribati kockicu maslaca. Ovo se može činiti čudnim ako ste koristili samo ribež za sir, ali to će pomoći da maslac brzo omekša.

Ako ćete koristiti ribež za sir, preporučujemo da koristite jednu od većih strana, a ne najmanje rupe na ribežu, jer će maslac samo zapeti ako je veličina premala.

Razvaljajte maslac

Još jedan način da brzo omekšate maslac je onaj koji će zahtijevati malo muke za laktove. Sve što trebate je maslac, dva lista papira za pećenje i valjak za tijelo.

Foto: Unsplash

Možete staviti maslac između dva sloja papira za pečenje i razvaljati ga pomoću valjka za tijesto. To će maslacu dati puno mekšu teksturu koja će se lakše koristiti.

Stavite maslac u mikrovalnu pećnicu

Prema samim stručnjacima za maslac Land O Lakes, maslac možete staviti u mikrovalnu pećnicu da ga omekšate ako ste u škripcu s vremenom. Iako ovo nije idealno jer se maslac tako lako topi, znanje kako ga polako odmrzavati u mikrovalnoj može pomoći. Budući da može biti teško otapati maslac u mikrovalnoj pećnici, a da se potpuno ne otopi, Land O Lakes preporučuje korištenje postavke odmrzavanja i samo korake od 5 sekundi. Na taj način možete bolje kontrolirati koliko se brzo topi.

Foto: Unsplash

Sally također govori o pametnom načinu korištenja mikrovalne pećnice bez da previše otopite svoj maslac. Njezin savjet zahtijeva samo malo vode, mikrovalnu pećnicu i, naravno, maslac.

Za početak uzmite posudu prikladnu za mikrovalnu pećnicu i ulijte dvije šalice vode. Stavite  je u mikrovalnu pećnicu na jednu do dvije minute ili dok voda ne proključa.

Narežite maslac na kockice i stavite ga u posebnu posudu, a zatim možete dodati tu posudu u mikrovalnu i zatvoriti vrata. To će zadržati toplinu iz kipuće vode unutra, polako zagrijavajući maslac. Ostavite maslac unutra oko 10 minuta za savršeno omekšani maslac.

Komentirajte prvi

New Report

Close