Izrada slastica je znanost, a jedna od najčešćih pogrešaka koju ljudi čine kada pokušavaju ispeći svoj omiljeni kolač ili kolačiće je korištenje maslaca koji je prehladan ili previše otopljen. Umjesto toga, korištenje omekšalog maslaca sobne temperature ključ je uspjeha za većinu ovih recepata. U savršenom svijetu svi bismo imali vremena i prisebnosti odložiti maslac sat ili dva unaprijed da prirodno omekša, ali “savršeno” nije uvijek praktično kada stvarni život stane na put. Zbog toga vam može dobro doći znanje o tome kako brzo omekšati maslac, piše Eatthis.
“Maslac sobne temperature može zarobiti više zraka tijekom procesa tučenja, a kada uđe u pećnicu, zarobljeni zrak se širi i stvara one pahuljaste kolače, cupcakese te brze kruhove i muffine”, objašnjava Sally u videu podijeljenom putem Sally’s YouTube kanal Recepti za pečenje.



Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu