Kesteni su mnogima najdraža jesenska namirnica. Osim što ga možete sami brati, možete otići i na neku od ponuđenih Kestenijada diljem Hrvatske. Jednako tako, mogu se pripremiti na više načina ili biti glavni sastojak brojnih slastica. Kesteni nisu samo fini, oni su i bogati brojnim nutrijentima i vlaknima, a uz to imaju i malo kalorija, piše Mirovina. Više o prednostima kestena za organizam nam je ispričao nutricionist Nikola Roca.
Kesteni se u prehrani koriste od davnina. Neki ih vole jesti kuhane, dok drugi više vole pečene kestene. Iako im je cijena svake godine sve veća i veća, uvijek se mogu potražiti u raznim šumama diljem Zagreba i drugih gradova u Hrvatskoj. Imaju brojne prednosti na zdravlje, a savjet nutricionista je da se kod izrade slastica s njima ne doda previše šećera ili maslaca jer se time gubi njihova nutritivna vrijednost.

Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu