Ne znaju za rak i žive sto godina, razlog pripisuju konzumaciji jedne voćke

Autor: Poslovni.hr , 03. travanj 2023. u 08:39
Foto: Pixabay

Bitno za napomenuti, koštice marelica sadrže visoke razine vitamina B-17 koji je moćan borac protiv raka.

Na sjeveru Pakistana podno Himalaje, živi narod zvan Hunza ili kako ih neki zovu, Hunza ljudi. Pažnju diljem svijeta privlače zbog jedne činjenice. Naime, mnogi od njih dožive sto i više godina dok je prosječna dob u ostatku te zemlje 67 godina. Međutim, nisu samo dugovječni već su izrazito zdravi i jedan su od najsretniji naroda na svijetu. Gotovo nikad nisu bolesni, a rak je za njih nepoznanica, piše Podravski.hr.

Također, svoje besprijekorno zdravlje pripisuju karakterističnoj prehrani koja uključuje veliku konzumaciju jedne voćke. Smatra se da oni ne znaju za rak i žive sto godina jer jedu gomilu marelica. Točnije, u jednom periodu, ništa ne jedu 2 do 4 mjeseca već piju sok od marelica. Također, sušene marelice su bogate beta-karotenom te štite stanice od oštećenja.

Bitno za napomenuti, koštice marelica sadrže visoke razine vitamina B-17 koji je moćan borac protiv raka. Tokom godine Hunza ljudi konzumiraju samo sirovo voće i povrće, suhe marelice, orahe i ostale orašoide bogate zdravim masnoćama, različite žitarice kao što su heljda, proso i ječam, a redovno unose i mlijeko, jaja i mahunarke koje su bogate proteinima.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Dragi Poslovni.hr, ovo vam je lažna vijest koja godinama kruži internetima. Slicno kao nigerijski princ…

New Report

Close