Možda cijelog života jedete čokoladu na pogrešan način

Autor: Poslovni.hr , 30. lipanj 2023. u 11:04
Foto: Pixabay

Najbolje je čuvati je na oko 18 stupnjeva, što znači da biste mogli držati je u kuhinji.

Čak 78 posto ispitanika pogrešno jede čokoladu, pokazalo je najnovije istraživanje. Čokolada je svima jedna od omiljenih poslastica, međutim, možda niste znali da je cijelog života jedete pogrešno, piše B92.

Naime, znanstvenici koji se bave hranom otkrili su da velika većina ispitanika najprije stavlja čokoladu u frižider prije konzumiranja, što je pogrešno. Najbolje je čuvati je na oko 18 stupnjeva, što znači da biste mogli držati je u kuhinji.

Druga velika greška koju ljudi čine je žvakanje. Možda zvuči glupo, ali trebalo bi pustiti da vam se čokolada otopi u ustima jer to dopušta kakao maslacu da obloži vaša usta i raširi sve okuse. Također, moglo bi vas iznenaditi i da biste čokoladu trebali konzumirati ujutro, točnije između 9 i 11 sati. To je zato što okusi zahtijevaju svježe nepce da bi se u njima pravilno uživalo, a isto tako daje vam i dozu kofeina na početku dana.

“Čokolada je duboka i složena poslastica s mnogo slojeva koje treba istražiti. Konzumiranje čokolade ranije tijekom dana sa svježim nepcem također je otkriće koje će možda mnoge iznenaditi, ali čini čokoladu dobrim izborom za međuobroke koji će nam pomoći da nastavimo da radimo punom snagom prije ručka – rekla je znanstvenica za hranu, Natalie Alibrandi.

Stručnjaci su otkrili i još nekoliko stvari koje možda niste znali oko jedenja čokolade. Naime, tvrde da bi je trebalo jesti u malim količinama kako biste izbjegli pretjerano stimuliranje ukusnih pupoljaka. Također, savjetuju i da pokušate kombinirati čokoladu s nečim drugim. Možete probati mliječnu ili bijelu čokoladu s gorkom hranom, ili gorku čokoladu sa slanijom hranom.

Komentirajte prvi

New Report

Close