Hrvatski ćevapčići u finalu međunarodnog natjecanja V-label: Čast nam je stajati uz bok velikim tvrtkama poput njemačkog Lidla

Autor: Marija Crnjak , 19. listopad 2021. u 06:42
Vegefino ćevapčići odabrani su u kategoriji Positive Impact između 577 prijava iz 36 država/PD

Veganski ćevapčići hrvatskog brenda Vegefino odabrani su u kategoriji naziva Positive Impact, i to između čak 577 prijava iz 36 država.

Hrvatski veganski ćevapčići tvrtke Vegefino finalisti su natjecanja međunarodne oznake V-label, koja ove godine po prvi put dodjeljuje međunarodne nagrade proizvodima s V-oznakom, kako bi nagradila trud koji tvrtke ulažu u stvaranje pozitivnog utjecaja na okoliš, zajednicu i dobrobit životinja.

Tim priznanjem žele istaknuti brojne inovativne načine kojima tvrtke pridonose bogatom i raznolikom asortimanu biljnih proizvoda. Veganski ćevapčići hrvatskog brenda Vegefino odabrani su u kategoriji naziva Positive Impact, i to između čak 577 prijava iz 36 država.

Pobjednici će biti objavljeni na javnoj dodjeli nagrada 4. studenog, a za prvo mjesto ćevapčići koji imitiraju one od životinjskog mesa natječu se s dvije vrste biljnih zamjena za riblje meso.

“Iznimno smo ponosni i čast nam je stajati uz bok velikim tvrtkama poput njemačkog Lidla ili francuskog YUMGO-a.

Prvo je naša kajgana od tofua osvojila nagradu za najinovativniji veganski proizvod u sklopu projekta koji je podržalo Ministarstvo poljoprivrede, a sada smo na korak do velikog priznanja za proizvođače veganskih proizvoda u svijetu”, izjavio je Tin Pažur, direktor tvrtke koja stoji iza brenda Vegefino.

Ovi čevapčići napravljeni su od soje, ječma, sejtana, pšeničnog i glutenskog brašna te raznih začina, promiču nenasilje prema životinjama i brigu za očuvanje okoliša, a od svakog kupljenog proizvoda donira se kuna udruzi Prijatelji životinja.

U natjecanju za nagrade su i drugi hrvatski proizvodi s V-oznakom, poput Stelline kobasice. Inače, V-oznakom, žutim krugom s istaknutim zelenim slovom V u sredini i riječi “vegan” ispod znaka, u svijetu se već više od 30 godina obilježavaju proizvodi koji ne sadrže nijedan sastojak životinjskog podrijetla.

Komentirajte prvi

New Report

Close