Banane sadrže idealan spoj ugljikohidrata i minerala (poput kalija i magnezija). Usprkos tome često završe u smeću – čim se pojave prve smeđe mrlje, piše B92.
Prema jednom japanskom istraživanju to je velika greška koju ljudi često rade. Mrlje ne znače da su banane loše naprotiv: zrele banane proizvode tvari koje čak mogu spriječiti nastanak kancerogenih oboljenja, a postoji i još veliki broj razloga zašto je dobro jesti prezrele banane jer one na tijelo utječu vrlo pozitivno.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.fake news članak.
ne pada mi na pamet da ispravljam nebuloze, kao npr. da se sadržaj minerala sa zrelošću banana povećava …
Uključite se u raspravu