Slovenska infektologinja: Treba razmotriti zatvaranje granice prema Hrvatskoj

Autor: Poslovni.hr , 29. lipanj 2020. u 12:15
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Prema riječima dr. Beović, jedan od najgorih mogućih scenarija je da se broj zaraženih u dva tjedna može povećati za čak četiri puta.

Bojana Beović, vodeća slovenska infektologinja i čelna osoba vladine savjetodavne skupine za Covid-19, u razgovoru za mariborski Večer rekla je da se ozbiljno razmatra zatvaranje granice s Hrvatskom za slovenske turiste, prenosi Jutarnji list.

Slovenska vlada sinoć se sastala kako bi se raspravljalo o novim mjerama za pripremu obrane od drugog vala koronavirusa, a jedna od tema rasprave bila je – Hrvatska.

– Virus se razbuktao u cijeloj državi i s obzirom na broj slučajeva, Hrvatska polako ispunjava uvjet da postane tzv. žuta zona. Naravno, to bi značilo da slijede nova ograničenja – rekla je Beović koja je na kraju otkrila koja je njezino mišljenje o cijeloj situaciji.

– Moje je mišljenje da bismo za nekoliko dana trebali razmotriti zatvaranje granice s Hrvatskom za slovenske turiste. Situacija je riskantna. Ako granica i dalje ostane otvorena, situacija će se pogoršati i možemo očekivati ​​drugi val epidemije. Ako se poveća broj infekcija u Sloveniji, postat ćemo opasni i za druge zemlje.

Prema riječima dr. Beović, jedan od najgorih mogućih scenarija je da se broj zaraženih u dva tjedna može povećati za čak četiri puta.

Komentari (1)
Pogledajte sve

budemo i mi na jesen prije skijanja razmotrili da zatvoirimo granicu…

New Report

Close