Stevea Bubala nisu ovršili, zdrava hrana ide mu dobro

Autor: Marija Brnić , 03. rujan 2014. u 22:00
Steve Bubalo/D. Javorović/PIXSELL

Bubalova tvrtka posluje stabilno, lani je imala 47 milijuna kn prihoda.

Tvrtka Vrana Stevea Bubala nije ostala bez zemljišta, niti ima problema s plaćanjem dugova bankama, poručuje predsjednik Nadzornog odbora Vrane Zdravko Bubalo, ogorčen površnim pisanjem pojedinih medija u kojima se, zbog sličnosti imena, uspješnu poljoprivrednu Bubalovu Vranu d.o.o. dovelo u vezu sa slučajem nekadašnje Vrane d.d. u stečaju, od čijih je vjerovnika na Trgovačkom sudu u Zadru Bubalo 2004. kupio dio zemljišta.

U to vrijeme autokamp, restoran i zemljiše koji se nalaze u Parku prirode Vransko jezero, a koji su nedavno odlukom Visokog trgovačkog suda konačno pripali bankama koje su imale upisanu hipoteku, zbog neriješenih pravnih odnosa 2004. nisu ni bile predmet prodaje. Zemljište koje je kupljeno u stečaju tadašnje Vrane Bubalo je unio u temeljni kapital svoje tvrtke i danas je na tom zemljištu razvijen kompleks proizvodnje zdrave hrane: farma krava, prva farma koka nesilica te proizvodnja povrća na otvorenom prostoru i u staklenicima, proizvodnja krmiva za stočne farme, kiselog kupusa, a podignuti su i vinogradi za stolno grožđe. Tvrtka prema godišnjim financijskim izviješćima redovito pozitivno posluje.

 

Škara

Rezultati će nam biti na razini lanjskih iako nam vrijeme nije išlo na ruku

Lani je, prema podacima Poslovne.hr, ostvarila 47 milijuna kuna prihoda, dobit je iznosila 282 tisuće kuna, a imala je 118 stalno zaposlenih radnika. Prema riječima direktorice Mirjane Škara, i ovogodišnji rezultati očekuju se na lanjskoj razini, premda na poslovanje velik utjecaj imaju nepovoljni vremenski uvjeti. "Puno kiše pogoduje nekim kulturama poput kukurza, ali većini šteti. Dio proizvodnje je u staklenicima, no na voću se svakako primijeti manjak sunca, zbog čega štetu trpimo na vinogradu", kaže Mirjana Škara. Vrana konstantno ulaže u razvoj, pa su im upravo odobrena sredstva iz IPARD-a za ulaganje u projekt bogaćenja trave za koke nesilice. Projekt je vrijedan 300 tisuća eura, a iz IPARD-a se pokriva 50 posto iznosa.  

Komentirajte prvi

New Report

Close