Prvi potezi nove gradske vlasti: Možemo! je protiv prodaje Gredelja, Badela i Paromlina

Autor: Poslovni.hr , 07. lipanj 2021. u 13:59
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Očekivalo se da će Grad Zagreb od prodaje tih nekretnina i prostora utržiti oko 1,1 milijardu kuna.

Jedna od prvih i najvažnijih odluka novih vlasti u Zagrebu bit će rebalans ovogodišnjeg proračuna. To su ovih dana potvrdile Rada Borić i Danijela Dolenec, a moglo se iščitati i iz izjava gradonačelnika Tomislava Tomaševića. Osim toga, neće dopustiti prodaju Gredelja, Badela i Paromlina, što je bio plan dosadašnje ekipe, piše Jutarnji list.

Naime, zastupnici Gradske skupštine su 8. prosinca 2020. većinom glasova podržali gradski proračun za ovu godinu, “težak” 13,65 milijardi kuna, uz žestoke kritike oporbe da je predizborni. U odnosu na prethodnu godinu, proračun je bio uvećan čak za dvije milijarde kuna, a polovicu tog iznosa trebala bi osigurati prodaja imovine (Gredelja za 618, Zagrepčanke za 376 i Paromlina za 76 milijuna kuna).

Međutim, Tomašević je često kritizirao prodaju, koju je opisao kao “deal kao za zagrebački Manhattan, ili čudan model javno-privatnog partnerstva poput onog u bloku Badel, ili se zemljišta prodaju kako bi se popunila proračunska rupa koja je nastala suludo preplaćenim projektima”.

Da je nužan rebalans, potvrdila je i ekonomska stručnjakinja Dina Vasić, nova vijećnica, koja je bila kandidatkinja za dogradonačelnicu na listi SDP-a.

Što se tiče zaustavljanja prodaje Gredelja, Paromlina i Badela, Dina Vasić se slaže:

“Izuzetno se protivim prodaji. Gradske nekretnine hitno treba staviti u gospodarsku djelatnost jer, osim ušteda, moramo povećati i prihode”.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Što rade Badelu samo…pa to je kriminal nad kriminalom koji ne poznaje granica….neki u tom kriminalu zaslužuju Goli otok doživotno…

 

 

Bravo za novu upravu….za sva tri subjekta…stavit ću se novoj upravi na raspolaganje…

Da su ih mislili stavit u funkciju gospodarstva, već bi to davno napravili (gredelj badel,…)

New Report

Close