Tomašević opet došao pješice na posao: ‘Financijska situacija nije dobra’

Autor: Poslovni.hr , 07. lipanj 2021. u 09:23
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Osnovni cilj je stabilizacija financija i analiza novčanih tokova.

Novi gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević u ponedjeljak ujutro, po dolasku pješice na posao, kazao je da je sa suradnicima na posao dolazio i za vikend. Rekao je da “financijska situacija nije dobra”:

“To je posljedica tri godine financijske neodgovornosti. 2019. je završila gubitkom od milijardu i 300 milijuna kuna, a da za to nije bilo vanjskih razloga, čista financijska neodgovornost. 2020. s gubitkom ‘samo’ 90 milijuna kuna, ali kad se gleda i covid pozajmica Vlade i odgođena potraživanja ZET-a, Holdinga i (Hrvatskih) voda, onda je taj gubitak puno veći i to je financijska odgovornost, jer nije došlo do rebalansa kad je trebalo.”

Za 2021. godinu, također kao “godinu financijske neodgovornosti”, kazao je da su i u njoj “napucani” troškovi:

“Balansirana prodajom velikih zemljišta koje nitko nije ni očekivao da će prodati.”

Rekao je dalje da je sadašnje financijsko stanje zapravo kombinacija te tri okolnosti, pišu RTL vijesti.

“Osnovni cilj je stabilizacija financija i analiza novčanih tokova na tjednoj i na mjesečnoj razni, revidirati plan nabave da se ono što nije ključno, odgodi. Izvješće Holdinga pokazuje gubitak oko 305 milijuna kuna”, rekao je i dodao da najcrnjeg scenarija još nema, da će nova gradska vlast učiniti sve od sebe da stabilizira financije kako ovakvo stanje ne bi imalo posljedice.

Komentirajte prvi

New Report

Close