Nacionalna udruga ugostitelja (NUU) u srijedu je priopćila kako doznaje da se otvaranje restorana planira za početak ožujka, a kafića nekoliko tjedana nakon toga, te ističe kako je neprihvatljivo da se takve odluke donose bez sudjelovanja struke i da sve ugostitelje treba tretirati jednako.
Napominjući u dopisu medijima u srijedu navečer da su “procurili prvi obrisi radnog dokumenta koji sadrži načelni prijedlog dinamike otvaranja u okviru sektora ugostiteljstva i turizma”, iz NUU-a iznose da su iz izvora bliskih stožeru (civilne zaštite) doznali da su prvi na redu za otvaranje oni za koje smatraju da su se najbolje nosili sa cjelokupnom situacijom, pri čemu ‘aludiraju’ na hotele, dok se otvaranje restorana planira za početak ožujka, a tek nekoliko tjedna kasnije i caffe barova, s mogućnošću posluživanja isključivo na terasama.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu