Partnerstvo Algebre s Englezima omogućuje dvije diplome

Autor: Marta Duić , 26. siječanj 2022. u 22:00
Ugovor o suradnji potpisali Frances Corner, rektorica Goldsmithsa i Mislav Balković, dekan Algebre/PD

Cilj suradnje je povećati broj studenata koji studiraju na engleskom jeziku i pridonijeti jednom od strateških ciljeva razvoja Algebre.

Uspješnim završetkom vrednovanja programa i institucije zagrebačka Algebra je postala strateški partner jedne od najstarijih sastavnica Sveučilišta u Londonu.

Zahvaljujući međuinstitucionalnoj suradnji koju su dogovorili Goldsmiths, University of London i Visoko učilište Algebra, brucoši koji upisuju studije ove godine, moći će u Zagrebu studirati po UK i EU standardima te tako steći istovremeno hrvatsku i britansku diplomu.

Rezultat je to dvogodišnjeg procesa provjere ishoda učenja studijskih programa i sustava osiguravanja kvalitete Algebre koje su provodili britanski stručnjaci i voditelji studija s hrvatskim kolegama.

Cilj suradnje je povećati broj studenata koji studiraju na engleskom jeziku i pridonijeti jednom od strateških ciljeva razvoja Algebre, koji predviđa 2300 upisanih studenata do kraja 2026. godine, od čega barem 500 stranaca.

Algebrini studenti će od iduće akademske godine moći studirati dizajn, 3D oblikovanje, multimediju, digitalni marketing, podatkovnu znanost, računarstvo ili razvoj računalnih igara po programima koji su vrednovani od strane jednog od 500 najboljih svjetskih sveučilišta, a kolegije će imati na engleskom jeziku.

Time se u Algebri formira jedan od međunarodnih “hubova” za studente u Hrvatskoj, kroz koji je u proteklih pet godina prošlo više od tisuću studenata iz zemalja poput Indije, Turske, Brazila, Kine, SAD-a ili Ujedinjenih Arapskih Emirata, a iz ove visokoobrazovne institucije ističu da će novim partnerstvom postati još privlačniji rastućem broju studenata iz Azije, Južne Amerike, Afrike, Bliskog istoka i Europe. 

Komentirajte prvi

New Report

Close