FOTO/VIDEO: Nepoznata letjelica pala u Zagrebu, pronađen krater, dva padobrana, policija ima upozorenje za građane

Autor: Poslovni.hr , 11. ožujak 2022. u 07:56
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Na adresi Jarunska bb pronađen je veliki krater, dok su u široj zoni pronašli dva padobrana, za koje su prethodno zaprimili dojave građana koje je sinoć nešto iza 23 sata uznemirila detonacija. Jutros je održan sastanak nadležnih tijela sigurnosno-obrambenog sustava u Uredu vijeća za nacionalnu sigurnost. Ministar obrane sazvao je hitnju presicu, javnosti se obratio gradonačelnik, a očekuje se i izjava premijera.

“U Uredu Vijeća za nacionalnu sigurnost održan je sastanak nadležnih tijela sigurnosno-obrambenog sustava na kojem su sudjelovali potpredsjednik Vlade RH nadležan za nacionalnu sigurnost i ministar hrvatskih branitelja g. Medved, potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova g. Božinović, ministar obrane g. Banožić, ravnatelj Sigurnosno-obavještajne agencije g. Markić, ravnatelj Vojne sigurnosno-obavještajne agencije general-bojnik Kinder i predstojnik Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost g. Franjić.

Sve nadležne službe uključene su odmah po uočenju pada bezposadne letjelice vojnog tipa koja je, prema dosad prikupljenim podacima, u hrvatski zračni prostor ušla iz smjera istoka prema zapadu, odnosno iz zračnog prostora Mađarske, brzinom od 700km/h na visini od 1300m.

U tijeku je kriminalističko istraživanje u suradnji kriminalističke policije i vojne policije, a u koordinaciji sigurnosno-obrambenog sustava poduzimaju se i druge mjere, uključujući i međunarodnu suradnju, posebice s NATO savezom, kako bi se utvrdile sve okolnosti događaja”, stoji u priopćenju.

Iz Ministarstva unutarnjih poslova oglasili su se priopćenjem o eksploziji i padobranima u Zagrebu. Prvu službenu obavijest o tim događajima poslali su u 3:18, više od četiri sata nakon što je kraj studentskog doma Stjepan Radić pao “objekt iz zraka”.

Kažu da su na adresi Jarunska bb pronašli krater, dok su u široj zoni pronašli dva padobrana, za koje su prethodno zaprimili dojave građana.

Iz Ministarstva unutarnjih poslova oglasili su se o eksploziji i padobranima u Zagrebu. Na adresi Jarunska bb pronašli su krater, dok su u široj zoni pronašli dva padobrana, za koje su prethodno zaprimili dojave građana.

“Građane pozivamo da putem društvenih mreža ne dijele snimke/fotografije s mjesta događaja. Ukoliko se zateknete u zoni postupanja policije, molimo postupite prema uputama policijskih službenika”, upozoravaju iz policije.

Podsjetimo, za letjelicu se, prema trenutnim informacijama, pretpostavlja da se radi o ukrajinskom izviđačkom dronu Tu-141 Strizh.

Foto: Igor Šoban/PIXSELL

 

 

Komentirajte prvi

New Report

Close