Tomašević: Ovo je događaj bez presedana, tako nešto se nikad nije dogodilo u Zagrebu

Autor: Poslovni.hr , 11. ožujak 2022. u 09:55
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević se obratio javnosti povodom pada letjelice.

“Fragmenti su na više lokacija. Nitko nije stradao, to je sreća o nesreći. Radi se o velikoj letjelici. Nema za sad, prema informacijama koje imam, nikakvih informacija o eksplozivnim napravama niti o nekakvoj namjeri. DORH provodi očevid, nadležne institucije će se uskoro obratiti”, rekao je. “Imam zasad neke nepotvrđene informacije”, dodao je. “Ovo je događaj bez presedana”, dodao je.

“Ključno je da zasad nema nikakvih naznaka da se radi o nekakvoj namjeri. Razmijenili smo informacije koje imamo. Ovo je događaj bez presedana, tako nešto se nikad nije dogodilo u Zagrebu. Situacija je takva da su Zagrepčani dovoljno traumatizirani potresom i na neki način pandemijom. Razgovarali smo o tome odakle je letjelica došla i kako je moguće da je došla do ovdje. Ključno je da se smiri javnost. Naravno kada se utvrdi tko je upravljalo i odakle je došla treba se pobrinuti da se to više ne dogodi”.

Rekao je da na nagađanja ne misli davati odgovore. “Na nadležnim tijelima je da komuniciraju službene informacije. Nastala je neka imovinska šteta, tek treba utvrditi kolika. Ključno je da nitko nije stradao. Razgovarao sam sa službenim tijelima, došao sam na lokaciju, u kontaktu sam od noći kada se to dogodilo. Još uvijek se utvrđuju sve okolnosti, svi vrlo pažljivo komuniciraju. Imovinska šteta je na vozilima.

Situacija da takva letjelica padne u glavnom gradu države na više lokacija, stvarno je sreća i što se tiče vremena pada, bilo je manje pješaka. Ključno je utvrditi što se dogodilo i da se to više ne ponovi. Ovako nešto se nikad nije dogodilo u Zagrebu”.

Komentirajte prvi

New Report

Close