Ministar Butković otkrio što ćemo morati poštovati u javnom prijevozu, i hoće li karta poskupjeti

Autor: Poslovni.hr , 24. travanj 2020. u 08:39
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Neće biti ni povećanja cijena cestarina, već se razmišlja o snižavanju.

“Vjerujem da idemo u sigurnu luku”, rekao je ministar prometa Oleg Butković u razgovoru za Novu TV i dodao kako veliki infrastrukturni projekti poput Pelješkog mosta i Istarskog ipsilona idu dalje. Osiguran je repromaterijal te transportni pravci.

Što se tiče građana, od ponedjeljka kreće javni prijevoz, a za dva tjedna i međužupanijski. Butković kaže da će epidemiolozi propisati kako će se putnici voziti, a činjenica je da ćemo u javni prijevoz ići s maskama. Bitno je krenuti, a detalje ćemo utvrđivati po putu, kaže ministar te ističe kako karte neće poskupljivati.

“Smisao mjera je da se vraćamo u normalu, smisao je da mjere popuštamo pa će se polako vraćati sve u normalu. Cijene karata se u ovom trenutku neće dizati”, kaže Butković.

Cijene karata neće rasti ni u zračnom prometu, uvjerava ministar prometa.

“Za sada od 11. svibnja uvodimo domaće linije Zagreb-Split, Zagreb-Dubrovnik. Međunarodni zračni promet još nije uspostavljen i pitanje je kad će biti. Prilikom ulaska u avion morat će se imati maske, postoji mogućnost da se mjeri temperatura, neće biti putnika u istom kapacitetu. I domaći zračni prijevoz država subvencionira, još nema govora o povećanju cijena”, kaže Butković.

Neće biti ni povećanja cijena cestarina, već se razmišlja o snižavanju.

“Neće biti ljetnog povećanja od 10 posto, a razmišljamo o modelu da se cijena snizi dodatno za hrvatske građane, ali to je delikatna odluka jer ne možemo isključiti one koji ne dolaze iz Hrvatske”, najavljuje ministar te isitče kako se na Jadran pokušavaju privući megajahte, da im se omogući privez.

Komentirajte prvi

New Report

Close