FOTO: Odgovor na Vladinu zabranu rada nedjeljom. Istrani se dosjetili kako ljudima osigurati svježi kruh

Autor: Marta Duić , 23. veljača 2024. u 09:41
Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL

U naseljima Pomer, Banjole i Medulin postavljeni su samoposlužni kruhomati, a uskoro će se svježi kruh s aparata ponuditi i u Vintijanu,

U naseljima Pomer, Banjole i Medulin postavljeni su samoposlužni kruhomati, a uskoro će se svježi kruh s aparata ponuditi i u Vintijanu, piše Glas Istre.

U kruhomatima Panissimo, koji su pokrenuti u ovim naseljima krajem prošle godine, osim raznovrsnog kruha sadrže i štrudle te kroasane, a pune se svakodnevno.

Naime, pazinska tvrtka Reginex iz Grubiši dostavlja svakog jutra svježe proizvode u ove uređaje, a praćenjem prodaje procjenjuju količine kako bi uvijek bili dostupni svježi proizvodi.

Korištenje kruhomata, koji su postavljeni i u drugim istarskim gradovima, poprilično je jednostavno. Proizvodi, omotani u najlone, mogu se platiti gotovinom i karticama. Time mještani i gosti ovih naselja svakog dana imaju dostupan svjež pekarski proizvodi, i to u bilo koje doba dana, što će im zasigurno najviše značiti nedjeljom i blagdanima kada trgovine i pekarnice ne rade.

Iz Općine Medulin poručili su da je njihova želja bila da mještanima olakšaju pristup osnovnim namirnicama, a pozitivne povratne informacije ukazuju na njihovo zadovoljstvo novom uslugom na području općine Medulin.

Kruhomati se nalaze kod autobusne stanice u Pomeru, kod Kaštanježa u Banjolama, na Ližnjanskoj Cesti uz autobusnu stanicu te iza crkve Gospe od Zdravlja u centru Medulina.

Kako je Poslovni dnevnik pisao ranije, imati svježe, kvalitetne i domaće pekarske proizvode nadohvat ruke te dostupne 24 sata, osnovna je ideja iza inovativnih stanica za kruh Panissimo koje su u proljeće 2021. postavljene u Pazinu u Istri. U pitanju je projekt i poslovna ideja tvrtke Reginex, istarskog proizvođača i distributera pekarskih proizvoda, koji će nuditi svoje proizvode putem prodajnih automata diljem istarskoga poluotoka.

“Svakako planiramo širenje te u kratkom roku planiramo postavljanje kruhomata na područjima Pule, Poreča, Rovinja i u okolnim mjestima. S našim stanicama za kruh želimo ponuditi uvijek dostupan kruh za stanovnike raštrkanih sela i općina u unutrašnjosti Istre, gdje poneke od njih niti nemaju lokalnu trgovinu te za osnovne namirnice moraju putovati u susjedno mjesto”, kazao je tada za Poslovni dnevnik Paolo Radoš, voditelj projekta Panissimo.

Komentirajte prvi

New Report

Close