Po svježi kruh, kroasan, štrudle i krafne u svako doba dana, ravno iz kruhomata

Autor: Marta Duić , 08. travanj 2021. u 10:13
Kupci su shvatili da im je ovako brže, bliže i uvijek dobiju svježe proizvode/ANDREA PANČUR

Projektom Panissimo žele omogućiti uvijek dostupne kruh i pecivo diljem Istre i kupnju pojednostavniti.

Imati svježe, kvalitetne i domaće pekarske proizvode nadohvat ruke te dostupne 24 sata, osnovna je ideja iza inovativnih stanica za kruh Panissimo koje su prošli mjesec postavljene u Pazinu u Istri.

U pitanju je projekt i poslovna ideja tvrtke Reginex, istarskog proizvođača i distributera pekarskih proizvoda, koji će nuditi svoje proizvode putem prodajnih automata diljem istarskoga poluotoka.

Tržište odlično prihvatilo

Kako ističe Paolo Radoš, voditelj projekta Panissimo, u njihovim stanicama za kruh, bolje rečeno kruhomatima nalaze se isključivo dnevni svježi pekarski proizvodi, uređaji se njima pune u jutarnjim satima, a nadopunjavaju popodne. Sav kruh koji nije prodan tog dana kod sljedećega jutarnjeg punjenja zamjenjuje se svježim.

“Na ideju smo došli sa željom da kupcima pojednostavnimo i ubrzamo iskustvo kupnje svježeg kruha, koji je više manje svakodnevna namirnica, te da osiguramo dostupnost dnevno svježega domaćeg kruha i pekarskih proizvoda diljem Istre. Reakcije tržišta su odlične, kupci su prihvatili ovaj način kupnje pekarskih proizvoda jer su shvatili da im je brže, bliže i uvijek svježe”, objašnjava Radoš.

Pazinska tvrtka Reginex pekarstvom se bavi od 1990. godine i mogu se pohvaliti da su jedini proizvođač u Istri koji proizvodi vlastite prirodne kvasce i koji u proizvodnji koristi postupak odgođene fermentacije. Proizvode prodaju na području cijele Istre kroz vlastite maloprodaje, lance supermarketa i lokalne trgovine te po novom i kroz Panissimo stanice za kruh.

Uz to, Reginex je i zastupnik nekoliko vodećih svjetskih proizvođača pekarske i slastičarske opreme, te nudi svoje usluge opremanja, inženjeringa i servisa diljem Hrvatske i šire regije.

Trenutačno broje 55 stalnih zaposlenika, a taj se broj povećava s 10 do 15 sezonskih radnika tijekom ljetnih mjeseci.

Stanice nadohvat ruke

“U automatima se može naći šest vrsta kruha, kroasani, donuti i štrudle, a najprodavaniji proizvodi su Domaći kruh, Bobuli i kroasani koji su i inače naši najprodavaniji proizvodi. Svakako planiramo širenje te u kratkom roku planiramo postavljanje kruhomata na područjima Pule, Poreča, Rovinja i u okolnim mjestima.

S našim stanicama za kruh želimo ponuditi uvijek dostupan kruh za stanovnike raštrkanih sela i općina u unutrašnjosti Istre, gdje poneke od njih niti nemaju lokalnu trgovinu te za osnovne namirnice moraju putovati u susjedno mjesto”, kaže Radoš.

Premda su vending automati poznati po ponudama kave i drugih napitaka, grickalica te mlijeka, Panissimo je prvi takav uređaj specijaliziran za svježe pekarske proizvode. Budući da se dugi niz godina bave inženjeringom i opremanjem u pekarstvu i zastupnici su niza svjetski poznatih brendova pekarske opreme, u Reginexu su odlučili modificirati snack automate.

S obzirom na to da je prostor unutar kruhomata ograničen dimenzijama, zasad su odlučili ponuditi svoje najprodavanije proizvode čije se cijene kreću od pet do deset kuna, a Radoš najavljuje kako će se automati nakon nekog vremena puniti prema interesu kupaca.

˝Prve Panissimo stanice su u Novom naselju Pazin te na pazinskoj autobusnoj stanici, a uskoro će krenuti dalje, put Poreča, Rovinja, Pule te manjih mjesta u unutrašnjosti”, napominje Paolo Radoš.

Komentirajte prvi

New Report

Close