HZZO pokrenuo kontrolu bolovanja Jasmine Jovev

Autor: Poslovni.hr/Hina , 03. veljača 2014. u 15:58
Jasmina Jovev; Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) pokrenuo je kontrolu bolovanja Jasmine Jovev, a nalog za kontrolu poslan je u područnu službu HZZO-a u Sisku, priopćeno je danas iz HZZO-a.

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) pokrenuo je kontrolu bolovanja Jasmine Jovev, a nalog za kontrolu poslan je u područnu službu HZZO-a u Sisku, priopćeno je danas iz HZZO-a.

HZZO pojašnjava da je pokrenuo kontrolu nad Jovev, koja je u nedjelju javno optužila sisačko-moslavačku županicu Marinu Lovrić Merzel za nezakonite isplate novca iz županijskog proračuna, izdavanje lažnih računa, krivotvorenje dokumentacije i druge nezakonitosti, jer je izjavila da je bila prisiljena otići na bolovanje.

U slučajevima kada osoba javno na televiziji i u medijima izjavi da je na bolovanje bila prisiljena, iz takve izjave se može zaključiti kako postoji mogućnost da bolovanje nije bilo medicinski opravdano. U tom slučaju je dužnost HZZO-a pokrenuti kontrolu i provjeriti o kakvom je bolovanju riječ, ističe se u priopćenju.

HZZO napominje da raspolaže javnim novcem iz kojeg se isplaćuju naknade za bolovanja, a samim time postoji i zakonska obveza da se strogo kontrolira trošenje javnog novca.

HZZO redovito kontrolira bolovanja u ordinacijama liječnika obiteljske medicine, a uz to provodi i izvanredne kontrole, kao i kontrole na zahtjev poslodavaca.

Bolovanja u cijeloj Hrvatskoj su u 2013. godini smanjena za 1.342.490 dana u odnosu na 2012. godinu, čime su ostvarene uštede od 116 milijuna kuna, ističe HZZO.

Komentari (4)
Pogledajte sve

iz HZZO pozvali su i dijete, da provjere zna li zviždati, jer je potencijelno opasan za hrvatsko društvo, jer što ima on zviždati dok netko tamo krade, ima da šuti i zažmiri, a pred izbore da i zaplješće lopovima

Zviždašica hitno pozvana s djetetom u HZZO radi kontrole :

Bivša predstojnica kabineta Sisačko-moslavačke županice Jasmina Jovev u nedjelju je u HTV-ovoj emisiji “Nedjeljom u 2” govorila kako je na toj dužnosti morala pravdati račune za događaje koji nisu imali veze sa županijom, isplaćivati novac za nepostojeće domjenke, lažirati izvještaje o radu dva savjeta i slično, na što je bila prisiljena od strane nekih zaposlenika u županiji pa i same županice.

Jovev je napomenula kako je inkriminirajuće dokumente predala DORH-u i USKOK-u prije godinu dana, međutim, nije imala objašnjenje zašto je izostala rekacija ovih organa vlasti pri podnošenju konkretnih koraka.

Sada se doznaje da je sisački HZZO pozvao Jovev zajedno s njenim djetetom zbog kontrole bolovanja koje trenutno koristi, prenosi Večernji list. Štoviše, HZZO kontrolira i obiteljsku liječnicu ove ‘zviždačice’.

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/113921-kontrola-hzzo-a-utvrdila-je-da-bolovanje-jasmine-jovev-nije-sporno-molim-ih-da-cim-prije-objave-rezultate-nadzora-koji-su-obavili.html

A županicu DORH ne zove ni nakon godine dana od prijave ?

Koja je ovo guba od Vlade.
Zbog Šegona, pošalju Indexu inspektore i žele ga poslati u stečaj.
Sada ovu zviždačicu hoće diskreditirati i potjerati sa posla.

U Hrvatskoj je na djelu puzajuća diktatura.

New Report

Close