Stanković je znao da je Jovev radila za HDZ: ‘Nije bitna ona, bitan je kriminal u županiji’

Autor: Poslovni.hr , 03. veljača 2014. u 16:53
Photo: Matija Topolovec/PIXSELL

“U cijelom ovom slučaju nije bitna Jasmina Jovev nego kriminal u Sisačko-moslavačkoj županiji na koji je Jovev upozorila”.

Upitan je li znao da je Jasmina Jovev, koja je u jučer u njegovoj emisiji 'Nedjeljom u 2' javno optužila sisačko-moslavačku županicu Marinu Lovrić Merzel za nezakonite isplate novca iz županijskog proračuna, izdavanje lažnih računa, krivotvorenje dokumentacije i druge nezakonitosti, radila za HDZ, odnosno da je bila angažirana u kampanji HDZ-ova kandidata za župana, voditelj Alekdansad Stanković je uzvratio da je to znao.

Na dodatan upit Večernjeg lista, zašto to onda nije rečeno ili pitano u emisiji, autor Nedjeljom u 2 uzvratio je: " Procijenio sam da u tako kratkom vremenu ne treba mutiti vodu s HDZ-om nego što više doznati o kriminalnim radnjama županice. Htio sam što više doznati o kriminalu, a kriminal nije u slobodno vrijeme raditi za HDZ, nego je kriminal ono čemu je moja gošća svjedočila. U cijelom ovom slučaju nije bitna Jasmina Jovev nego kriminal u Sisačko-moslavačkoj županiji na koji je Jovev upozorila".

Večernji list piše i kako su se pojavili novi elementi u slučaju navodnog lažiranja računa plaćenih novcem iz proračuna županije i lažiranju izvještaja o radu savjeta za koje je Jasmina Jovev, bivša predstojnica kabineta županije Marine Lovrić-Merzel, optužila županicu.  

Sporni račun od 14.899,78 kuna, a putem kojeg su se, navodno, isplatili novci jednog dužnosniku županije, prema narudžbenici uplaćeni su jednoj novljanskoj tvrtci za ugostiteljske usluge i robu na domjenku za 150 osoba na Lipovljanskim susretima 2012. godine, piše list.

Načelnik općine Lipovljani Mario Ribar kaže kako domjenka, tako velikog, nije bilo. "Imamo narudžbenicu, ponude i račun. To je bio manji domjenak kojeg smo mi platili, a u općinu ne stane 150 ljudi. Je li Županija imala svoj domjenak ja to ne mogu znati, morate pitati njih" – poručio je Ribar.

Komentirajte prvi

New Report

Close