Dok se u Europi po stanovniku godišnje baci između 200 i 250 kilograma hrane, u Hrvatskoj točnog podatka o tome nema. Neslužbeno se govori, pak, o oko 400.000 tona bačene hrane.
– Treba početi razgovarati o tome, educirati ljude i osvještavati ih da hranu ne treba bacati, a pogotovo ne onu koja ima rok trajanja nakon kojega je ona još dovoljno kvalitetna i zdravstveno ispravna da bi se mogla konzumirati – poručila je Božica Rukavina, pomoćnica ministra poljoprivrede prigodom obilježavanja Svjetskog dana hrane u Osijeku. Stručnjaci su se ondje okupili samo s jednom porukom: "Neka svaki dan bude svjetski dan borbe protiv bacanja hrane: kako smanjiti gubitak i bacanje hrane: od polja do stola".
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu