Deset godina od preuzimanja Kraš odlučio i formalno ‘usisati’ osječku Karolinu

Autor: Jadranka Dozan , 21. srpanj 2021. u 10:33
Slavonski konditor najviše prepoznatljjiv po vaflima/D. JAVOROVIĆ/PIX

Pripajanjem se pojednostavljuje organizacijska struktura Grupe, što će zacijelo rezultirati i određenim uštedama.

Nepunih deset godina otkako je osječka Karolina postala članicom Kraš grupe, u vodstvu Kraša odlučili su potpuno “usisati” tu tvrtku čija prepoznatljivost se ponajprije veže uz vafle i kekse.

Upravo zbog osječke tvornice zagrebački je konditor prilikom preuzimanja Karoline Osijek definirao kao glavni centar za proizvodnju ravnih vafla u regiji.

Jučer objavljenom informacijom da je Kraš s Karolinom d.o.o. sklopio ugovor o pripajanju samo je definitivno zapečaćena integracija, i to na način da će osječka tvrtka uskoro prestati postojati.

S obzirom na to da Kraš u Karolini drži više od devet desetina temeljnog kapitala, u burzovnoj obavijesti ističe se da za pripajanje, prema važećim odredbama ZTD-a, nije potrebno odobrenje glavne skupštine Kraša, osim ako dioničari čiji udjeli zajedno dosežu najmanje dvadeseti dio temeljnog kapitala to zahtijevaju.

Prema godišnjem izvješću, Kraš u Karolini zapravo drži 99,68% kapitala. Pripajanjem se pojednostavljuje organizacijska struktura Grupe, što će zacijelo rezultirati i određenim uštedama.

Osječka tvrtka. inače, ima više od 340 zaposlenih, a lani je ostvarila 145,5 milijuna kuna prihoda ili oko 12 milijuna više nego godinu prije.

No, dok je u 2019. godini na 133 milijuna kuna prihoda iskazala 1,4 milijuna bruto dobiti, lani je iskazano nevelikih 180.000 kuna minusa. Inače, Grupa Kraš lani je ostvarila više od milijardu kuna prihoda, što znači da Karolina nosi 15-ak posto.

Komentirajte prvi

New Report

Close