Danas se na Velesajmu očekuje 3000 ljudi: “Tko odbije AstraZenecu, ide na kraj liste”

Autor: Poslovni.hr , 12. travanj 2021. u 09:53
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

U narednim danima očekuje se dolazak novih doza Pfizera i Johnson & Johnsona, ali jedan dio doza Pfizera mora otići na docjepljivanje.

Glavna sestra Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar Cecilija Rotim u programu N1 televizije govorila je o masovnom cijepljenju na Velesajmu.

Rotim je kazala kako se danas na Velesajmu prvi put cijepi u dvije smjene i kako planiraju cijepiti oko 3000 sugrađana iz druge faze.

Napominje kako se pozivi šalju putem platforme cijepise.hr, ali da ljudi većinom ne potvrđuju dolazak na cijepljenje. “Nadam se da će osobe u idućim danima potvrđivati dolazak na cijepljenje”, rekla je Rotim.

Ako osobe odbiju cijepljenje AstraZenecom, pojašnjava Rotim, odlaze na kraj liste i čekaju novi poziv na cijepljenje.

U narednim danima očekuje se dolazak novih doza Pfizera i Johnson & Johnsona, ali jedan dio doza Pfizera mora otići na docjepljivanje.

I dalje na Velesajmu samo AstraZeneca

Potvrdila je da se na Velesajmu zasad cijepi samo AstraZenecom.

“Podvojena su mišljenja, ali naši stručnjaci i EMA preporučili su da se može cijepiti ovim cjepivom i da nije opasno”, kaže Rotim.

Dosad je na Velesajmu cijepljeno oko 4 tisuće ljudi.

“Četvrtak i petak su pokazali da su naši sugrađani odgovorni i spremni za cijepljenje. Mogu reći da vidim svjetlo na kraju tunela”, ističe.

Upitana kad bi se trebalo krenuti u treću fazu cijepljenja, odgovara:

“Prvo ćemo pozivati osobe s platforme, a onda osobe preko liječnika obiteljske medicine. Mi ne možemo reći da krećemo u treću fazu, jer tek sad imamo zdravstvene djelatnike koji su izjavili da se žele cijepiti. Ovaj tjedan bih ostavila još za drugu fazu.”

Komentirajte prvi

New Report

Close