CircuitMess i UBIK u velikoj humanitarnoj akciji za domove za nezbrinutu djecu

Autor: Lucija Špiljak , 06. prosinac 2021. u 13:14

Žele u domove prije Božića dostaviti edukativne robote.

Udruga za blockchain i kriptovalute (UBIK) i ove godine organizira humanitarnu akciju, ovoga puta u suradnji s tvrtkom CircuitMess, a cilj je prikupiti sredstva za kupnju STEM uređaja štićenicima domova za nezbrinutu djecu.

CircuitMess se bavi dizajniranjem edukacijskih elektroničkih uređaja, a za Božić djeci žele darovati zabavne i edukativne “uradi sam” robote s posebnim elektroničkim setovima, kako bi djeca razvila svoje znanje i kreativnost, a možda se i zaljubila u elektroniku i programiranje.

Direktor CircuitMessa Albert Gajšak ispričao je kako se elektronikom i robotikom počeo baviti kada mu je bilo 11 godina. Tada ga je njegov otac odveo u Zajednicu tehničke kulture u Karlovcu gdje je na raspolaganju imao besplatnu opremu, mentore i radionice.

“Tako je krenula moja priča gdje sam svaki dan visio u njihovom prostoru i spajao žice. Danas zahvaljujući tome vodim startup koji dizajnira edukacijske elektroničke uređaje. Nažalost, nemaju sva djeca priliku i pristup edukaciji i alatima koji će im osigurati svijetlu budućnost. Nadam se da ćemo ovom akcijom pomoći onima kojima je najpotrebnije da se zaljube u STEM kao i ja te postanu inovatori budućnosti”, istaknuo je Gajšak.

Kako je istaknuo predsjednik UBIKlado-a Vlado Hrdalo, žeče svako domsko dijete u Hrvatskoj ovog Božića uvesti u svijet STEM-a.

“Da bismo u tome uspjeli potreban je nezanemariv iznos koji se ipak nadamo da će naša zajednica uz podršku i ostatka ljudi dobre volje uspjeti prikupiti”, rekao je Hrdalo.

Akcija traje do 22. prosinca, a cilj je prikupiti iznos od 80.000 kuna koji jamči da će svako dijete u svim domovima u Hrvatskoj dobiti po jednog robota. Donirati možete u kriptovalutama ili kunama (kartičnim plaćanjem ili općom uplatnicom).

Za svaki set kupljen doniranim sredstvima, CircuitMess će pokloniti još jedan kako bi što više djece dobilo poklone i priliku razviti svoje znanje i kreativnost. U sklopu humanitarne akcije bit će organizirano online predavanje te radionica na kojima će djeca imati priliku zaviriti u zabavan svijet elektronike i programiranja.

Komentirajte prvi

New Report

Close