http://cerp.hr/default.aspx?id=4445
Pristigla je jedna obvezujuća ponuda.
Dokumentaciju su otkupila dva potencijalna investitora.
Jedan je neusporedivo više od nijedan.
P.S. Okej, ipak dvije obvezujuće, ali jedna nevaljala. 🙂
http://cerp.hr/default.aspx?id=4445
Pristigla je jedna obvezujuća ponuda.
Dokumentaciju su otkupila dva potencijalna investitora.
Jedan je neusporedivo više od nijedan.
P.S. Okej, ipak dvije obvezujuće, ali jedna nevaljala. 🙂
Ovo sto spominjes je kao nasa igra na portugalu…jes da smo pucali vise i da smo bili bolji ali portugal je dao gol i to se jedino racuna.
Zanimljive se stvari događaju. EV HIMR po prodajnoj cijeni je oko 95 mil eur !!
Tvrtka ima prihod od 17 mil eur i EBITDA od 6,7 mil eur
Dug je 4 EBITDA
Trenutno LRH na ovoj cijeni EV je 176 mil eur.
Prihod 36 mil eur, EBITDA 15 mil eur
Dug ispod 1 EBITDA
+ postoji najmanje 20-30 mil eur vrijedna imovina (saznat ćemo za koji dan po koliko je išla zadnja prodaja)
Ako bi se svelo na isti omjer EV/EBITDA (14) cijena bi trebala biti oko 5000 kn i da se ne računa na nefunkcionalnu imovinu. A ista vrijedi minimalno 500, a vjerovatno i bliže 750kn po dionici.
Jos koja transakcija pa ce se to opet vidjeti i na cijeni LRH.
Vrlo je bitno da je i AZ mirovinski fond krenuo jace u turizam. I drugi ce ici istim putom. Samo sto nece biti tako jeftino i toliko razlicitih prilika.
U biti vidimo da ako cemo jos malo pricekati …mozda ce to biti bolje za nas. Ne samo da ce biti poslovanje bolje nego i guzva ispred ducana ce biti veca…
To su isti oni koji su izjavili da im je HIMR preskup!
http://rs.seebiz.eu/valamar-riviera-imperial-rab-preskup-o-kuparima-cemo-razmisliti/ar-113494/
Složio bi se s Renči, mislim da ako na kraju ne dođe do transakcije razlog će biti te nekretnine. Čak i da ih kupac dobije s diskontom po cijeni u knjigama a ne po realnim cijenama, i dalje se treba baviti s nečime što mu nije core biznis.
Drago mi je zbog nasih kolega na HIMR koji su zaradili. Voljela bi da se i mi tako veselimo. Nadam se da hocemo. Kada se pogledaju njihove valuacije to baca novo svjetlo i na nase. Kako je daliborop rekao izgleda da smo i mi prodali nesto od nasih neaktivnih nekretnina. Nas turizam ulazi u u novu eru. Ono sto je zanimljivo to je da su interesenti za akvizicije u bliskom okruzenju.
Hocemo li mi biti prvi sa akvizicijom iz dalekih zemalja ? Zar ne postoje neki fondovi koji su zainteresirani za zaradu na hrv. turizmu ? Nakon HIMR nasih 5200 kuna nije nevjerojatno. Ima li predvidjanja kakva ce biti sezona u Opatiji ?
Da li se tu dvojica, trojica prebacuju lrh dionicama u malim kolicinama po cijeni od 3700, dajuci do znanja da je to realna cijena trenutno ili sto… Po svim pokazateljima koji svaki dan izlaze, ukljucujuci i Daliborov odnos za HIMR/LRH dionicu, jasno je da cijena od 3700 ne bi trebala uopce biti trgovana.
ako mislis da je realna onda prodaj …
na bidu je uvijek netko na 3700
P.S.
Uvijek ce netko mislit da nesto vrijedi vise/manje i u odnosu na to se postaviti na ask ili bid…
ne mislim da je realna, nimalo, mislim da nitko ne misli, ali ocito postoji “potezanje” cijene prema 3700 svaki put kada se digne na neku cijenu vise. Vise indikativno.
BID se pojačava, očito je da se nakon ove ponude za HIMR počelo drugačije gledati na stvari, Dalibor je uložio veliki trud i brojkama argumentirao da se za LRH treba dobiti puno više nego je trenutna cijena na burzi…