EN DE

Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Gosp. Novotny priča o stagflaciji u CRO. Kako se to može odraziti na TK u Hrvatskoj. Zamolio bi neka saznanja.

https://www.google.com/search?q=Stagflacija+i+tr%C5%BEi%C5%A1te+kapitala&client=ms-android-huawei-rev1&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8&udm=50&aep=43&cud=0&qsubts=1767885481499&mstk=AUtExfD_jKdNCOzfh5E92PFyJhWyr38jGC8xNcr1V953kIoZROv7Rgm6nnmhNgCxzSQQqMK6v7O-VQACPkb0JEuBKF6pThQsVNs1uVqyoayFZqR9gXBBuvawOjpIumfgrG4z98BS-e5X_8-fNk5Zjli9UkVB37BTb912UpyjisD0LZiFQgrkI9DzI37QnArZ0v3i9ZKFlPEy4VGbmKCUfKPYi1SoI_H8TtuKswrDzYcqwQVtyCIJgX94HI9P6LHRwh3moGUnAm2F–I8blq68bnaOAnli0rCbbqXFe0&csuir=1&mtid=5spfabvHCLOG9u8Prsjw4Q0

Informanka, 5 – 9/1.

– imam lijepi ovogodišnji start portfelja, prinos u ovome tjednu je +1.3% .

– u ovoj godini +1.5% .

– ne trgujem ništa.

– portfelj mi je idealno sastavljen za ovu godinu, KODT .

– očekivani prinos, za sada dok ne vidim izvješća sa cca. +50% ću biti zadovoljna, nije vam to loše, onaj W.Buffett je pravio godišnji prinos cca +20% , ali morate znati kako vam raste portfelj sve teže je raditi veliki prinos osim ako ne radite na najrizičniji način kao ja, a to sam vam već sto puta ponovila moj stil investiranja nije baš pametan ali dok imam fantastične prinose ne odustajem od svog stila investiranja.

ATH…..ATH…..ATH…..ATH…..ATH…..ATH…..ATH

Informanka, 12 -16/1.

– godina, takoreći nije ni počela a moj portfelj na ATH.

– i tako ja ovaj tjedan +8.5% .

– a u ovoj godini već dvoznamenkasti rast +10.0% .

– da nije bilo današnjeg propada…. ali neću sad o sitnicama.

– o ovome fenomenu sam dosta pisala prošle godine, da očekujem ovaj rast, ali je dobrano uranio (mjesec dana).

– ovo je stvarno veliki i nagli rast, za idući tjedan je sasvim izgledna jedna manja stagnacija.

– prošli tjedan sam nešto prodala (TAX FREE), to vam je kad vam dionice  budu zaključane 24 mjeseca, stvarno se divno osjećam kad znam da sada u veljači nisam dužna državi platiti porez.

– ja vam spadam u onaj tip neukih investitora koji ne zna ništa zaraditi na kapitalnoj dobiti.

– tom prošlotjednom prodajom sam imala novca, ali i ne za kupnju dvije dionice KODT.

– pa sam kupila jednu dionicu KODT a ostatak u KOTR2 (po najnižoj) i sitno KOEI.

ivana7, 16.01.2026. u 18:48

– ovo je stvarno veliki i nagli rast, za idući tjedan je sasvim izgledna jedna manja stagnacija.

Informanka, 19 – 23/1.

– točno kako sam prošli tjedan predvidjela, ovaj tjedan manji pad portfelja od -0.7%.

– u ovoj godini odličnih +9.3%.

– rast će sigurno ići, sasvim nebitno u kojem tjednu, ali do kraja veljače taj rast ćemo i vidjeti.

– zbog tog budućeg rasta ja sam u dionicama 100%, i to skoro pa u jednoj dionici sve.

– ako sam u dionicama 100%, pogađate da mi je keš pozicija točno 0% (nula).

– ništa ne prodajem, keša nemam pa ništa ni ne kupujem, a rado bi dosta toga kupovala.

Čestitam svim dioničarima Microna ukoliko ih ima ovdje! Jer priča priču o strpljivosti… Preporučivao ga još 2019 ovdje I na nekim drugim mjestima, cijena se tad kretala po sjećanju oko 30-40 dolara, nažalost neki od njih uključujući i mene naposljetku, iako sam tad bio najveći zagovaratelj da ga se drži, otrejdali ga kroz 2019 do 2020…

Zaradilo se nešto ali katastrofa sa obzirom da je sad cijena preko 400 dolara. Non stop mi je na watch listi bio otada međutim nikako da potegnem okidač…pogledajte kretanje cijene zadnjih 5 godina , ništa, relativno ništa specijalno vezano za kretanje cijene sa obzirom koliko je vremena prošlo od 2020 i kakvih je prilika bilo od tada, čak štoviše dobrano potonuo prošle godine u travnju sa ostatkom tržišta a onda zadnjih pola godine boom!

Također da ne bi ispalo da se nešto nečim hvalim moram spomenuti i jedan od najvećih osobnih failova u prognoziranju, irbt 2018 preporučio ga ovdje, kupio oko 80 prodao 2019 oko 120,gledao kako roni, zamalo uzeo opet par godina poslije kad je bila ona peripetija sa Amazonovim preuzimanjem pa je zbog ne preuzimanja potonula dionica maksimalno, da bi na kraju krajeva završilo potpunim debaklom. Eto prošlo je od tih preporuka dobrano vremena pa da zaokružim napisano.

TKO VRIJEDI LETI TKO LETI VRIJEDI TKO NE LETI NE VRIJEDI

Informanka, 26 – 31/1.

– evo ponovno došao taj ATH, tjedni rast od +3.5% .

– a u ovoj godini +12.8% , meni je ovo fenomenalni rast za samo jedan mjesec, još je 11 mjeseci ispred mene, nekako sam bliže prognozi od 50% rasta , 100% mi se čini nekako previše optimistički.

– i sada, taj moj mjesečni rast probajte usporediti s godišnjim prinosom državnih obveznica od 2.6% i inflacijom od 5%.

– rado bi trgovala, ali porez na kapitalnu dobit je učinio svoje.

– ovako na tjednoj razini pogledam prinos i nije da nisam zadovoljna.

Par nasumičnih misli:

Ako se narativ sell America propagira na nekim mjestima. I ako su midterm drugi I treći kvartal poslovično najgori na wall streetu (uzimam traders almanac kao primjer od hirscha za 2026):

1. scenarij : ide ogromna korekcija I kreće čitav globalni market dolje?

2. scenario : ide ogromna korekcija ali neka tržišta šta su jako podcijenjena ostaju na ovim razinama ili pak idu gore?

Gdje investirati? Ne može se biti samo u short pozicijama? Negdje se mora biti Long?

Ono što mi se mota jako dugo po mislima je hoće li Kina biti novi Japan, mislim na razdoblje sedamdesetih/osamdesetih?

TKO VRIJEDI LETI TKO LETI VRIJEDI TKO NE LETI NE VRIJEDI

Informanka, 02 – 06/2.

– moja glavna investicija KODT (cca. 98%) je ovaj tjedan doživjela veliki pad, čime se je poništio prošlotjedni veći rast, ali to je tako u ovom biznisu.

– ovaj tjedan minus -4.3% .

– u ovoj godini, još uvijek lijepi plus od +8.5% .

– ne trgujem ništa, čekam izvješća i nadam se da će biti dobra.

Informanka, 09 – 13/2.

– portfelj malo gore, malo dolje, uglavnom nisam zadovoljna, dosta dionica je odradilo lijepi rast a ova moja (KODT, cjenovno preskupa) ne mrda.

– čeka se 24/2 , pa ćemo vidjeti gdje smo, hoćemo li gore ili dolje, mislim da neće biti ravna crta.

– a ovaj tjedan sitan plus od +0.4% .

– u ovoj godini +8.9% .

– ne trgujem ništa, gledam kako trejderi zarađuju na nekim dionicama i kako sam već napisala čekam taj 24/2 da vidim hoće li moj portfelj ponovno biti na ATH.

Objava čeka odobrenje

New Report

Close