Inflacija prošla 13% a u stvarnosti 20% a neki nas truju kako pada sve i propada jer su oni u keshu i sad još ovo da će ih obveznice spasit od inflacije 🤧🙃🙃 prozirno.
#marielena je bila na pravoj strani povijesti kako kažu politicari i zasluženo u plusu jer je baš nas nekolicina davala prave info gdje ide rast, osim te 2 i jdpl je lijepo potegao… Naravno da nije to kraj…
55% dionice
25% cash
20% obveznice
Da se obuzdam I popratim manje aktivno buduća zbivanja
Drago mi je zbog tebe sto ti tvojih 100 dionica ATPL raste. Nakon godinu i pol pada stvarno je vec i vrijeme za malo veselja.
.
Obveznice, nekretnine, diverzifikacija su neka druga prica, drzi se ti brodara.
🙃🤧 Šmrc, jadan taj opg šmrcko sa takvim ekonomistom. Raste mi i 20 podravke i to na famoznih 6% uz ovih 100 atpl 😜🙃 Hoće li i prijatelj 5 milja u obveznice da se spasi od inflacije… Ajde kupi koju dionicu da budeš zanimljiviji malo pa da pišamo svi niz vjetar zajedno…
Informanka.
– prošli tjedan +2.0%, a ovaj tjedan još i bolje +2.1%, ovogodišnji prinos fan-fan-fantastično s jednim konzervativnim portfeljom +7.6%.
– kad na burzi rastu cijene KODT i MDKA (i oni najmanji pomaci) to bitno utječe na rast mojega portfelja.
– ovaj tjedan sam puno trgovala.
– PLAG, kupila početkom tjedna malo više (sve kupnje 266), PLAG ne mislim više kupovati.
– ERNT, prodala sve što sam imala (nije neka količina).
– JDGT, nova dionica u mojem portfelju, nekada sam imala dosta toga, uspjela sam kupiti malo toga po niskoj cijeni.
– ATPL, JDOS i jedna nelikvidna, kratila sam malo pozicije (još imam dosta dionica ATPL).
– ZABA, puno sam ZABE nadokupila i potrošila sav keš koji sam imala.
– idući tjedan moram nešto prodavati.
– portfelj mi je trenutno na ATH.
– kad je CROBEX na 2.200 stvarno je lijepo biti u dionicama, a moj portfelj trenutno 99.9% u dionicama.
– utorak 28/2 mi je stvarno važan dan, znati ću kako su poslovali KODT i MDKA a te dvije dionice će bitno utjecati na daljnji rast ili pad mojega portfelja.
– Puno pozdrava i uživajte mi u ovome rastu na našoj burzi !!!
Pita me frend, ima 5 milijuna kn viska i pita me u sta da to ulozi.
Prijedlozi?
– i mene su nekada dosta pitali u što investirati ???
– iz iskustva vam mogu reći kako nakon dobrog savjeta nitko mi nije rekao “hvala”, neki su se hvalili kako su oni pametno investirali (u tim pričama mene nitko nije spominjao).
– srećom, nikome nisam dala krivi savjet, ne usudim se ni pomisliti što bi bilo da su pogubili novce.
– ljudi (kockoglavi) vas ne vole kad ste uspješni,
– neki od rodbine više sa mnom ne pričaju jer im nisam rekla za neke prilike na kojima sam zaradila dosta novaca.
– više o dionicama ne pričam (u svojem okruženju, osim na forumu a i tu s nikim nisam u prijateljskoj vezi pa ne možete odmah vidjeti što pišem), nikoga ne potičem na investiranje u dionice.
– ako me netko pita za dionice, moj odgovor je da je to dosta rizično i da se zbog toga bavim turizmom.
– pamet u glavu, nitko vam neće reći hvala.
– ni na ovome forumu ne potičem investitore na bilo koju kupnju.
– pišem o svojem portfelju i što sam kupila ili prodala, ali nikog ne nagovaram na kupnju dionica ili obveznica.
– dionice su rizik, morate znati da nemaju svi znanje ni hrabrosti da bi se bavili ovim sportom.
Sa pet milijuna kuna trebaš otići ulagati na strana tržišta kapitala.
Ja bih uložila u DSX i Gogl, ali ja sam previše sklona riziku 🙂
TUHO.
– u zadnje vrijeme to je zanimljiva dionica pa sam ju malo proučavala.
– tu se stvarno može puno toga naučiti.
– vratimo se 20g. unazad,
– većinski vlasnici TUHO vjerojatno od tada imaju ove dionice koje sada prodaju.
– gledam graf i tada je dionica TUHO bila cca 5 eura.
– danas je ta cijena 600 eura.
– znači tu smo imali rast cijene od 12.000%.
– ali tu je bilo i dosta dividendi, idem samo na zadnju od 26.54 eura.
– prinos od te dividende i kupnje dionice prije 20g. po 5 eura daje točno 530%.
– prinos 530% od samo jedne dividende, a koliko je samo bilo isplaćenih dividendi.
– i sada ti većinski vlasnici to prodaju za desetke milijuna eura (svaki).
– moje mišljenje je da većinski griješe što prodaju koku koja nese zlatna jaja, ali što je tu je sigurno su se posvađali…
– gornje brojke i postotci sigurno nisu točni 100% ali to je tu negdje.
– ja nemam dionice TUHO.
– nekad sam ih imala jeftino kupila i skupo prodala, mislim da sam na tome zaradila 100% ali koja je to sića kada gledam tu zaradu od 12.000%.
– ovo sam vam napisala da vidite kako se i kod nas mogu zaraditi ozbiljni novci, kako vam ne trebaju DSX, GOGL…
– i uvijek se nađe netko tko će vam za dobru robu dati 10 – 20 milijuna eura.
– a da to nisu prodali mogli su oni i njihovi nasljednici i više nego dobro živjeti od dividende TUHO.
– a sa tom dividendom se uvijek dalo i disperzirati rizik kupnjom nekih drugih stvari ili dionica.
– još ste svi s računicama u kunama.
– probajte zamisliti što bi bilo u vašim životima da ste prije samo dvadeset godina investirali u TUHO jedan milijun kuna i koliko bi to bilo dionica i koliko bi to danas bilo eura.
– znam, tada se niste bavili dionicama i zasigurno niste imali milijun kuna.
1.000.000 kuna : 7.53 = 132.802 eura : 5 = 26.560 dionica
26.560 x 600 = 15.936.254 eura
15.936.254 x 7.53 = 120.000.000 kuna.
– ako sam dobro računala vaš milijun investiran u TUHO je zaradio 120 milijuna kuna.
– tu još ostaju dividende i inflacija, stvarno me zabavljaju računice ovoga tipa.
– dragi investitori da ne mislite da se na ZSE samo zarađuje, neću o Agrokoru, ali bilo bi lijepo kad bi netko na sličan način opisao što se je dogodilo s još živućim dionicama IGH ili INGRA.
– TUHO je jedan svijetli primjer s naše burze ali nije usamljen.
– pretpostavljam da bi gospon Mitkko volio tu na ovoj temi čitati o tome koja bi naša dionica u narednih 20g. mogla biti slijedeći TUHO.
– moje mišljenje je da će dionica TUHO kada ju preuzme Tankerska polako ali sigurno venuti.
Idemo dalje .
Best buy :
ADPL-R-A – najveći potencijal rasta.
JDGT-R-A- za ovu dionicu se doslovce možete oženiti-udati i za razliku od ostalih brakova biti dugo sretni.
LKRI-R-A – sve navesti u jednoj rečenici je nemoguće ali ukratko oko firme i općenito oko luke se događa nešto povijesno veliko i to se počinje implementirati na rezultate.