EN DE

Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Inflacija prošla 13% a u stvarnosti 20% a neki nas truju kako pada sve i propada jer su oni u keshu i sad još ovo da će ih obveznice spasit od inflacije 🤧🙃🙃 prozirno.

#marielena je bila na pravoj strani povijesti kako kažu politicari i zasluženo u plusu jer je baš nas nekolicina davala prave info gdje ide rast, osim te 2 i jdpl je lijepo potegao… Naravno da nije to kraj…

55% dionice

25% cash

20% obveznice

Da se obuzdam I popratim manje aktivno buduća zbivanja

Barona za moderatora a šefa za direktora ... moji postovi nisu nagovor na kupnju ili prodaju vrijednosnica

@BabaLuji

Drago mi je zbog tebe sto ti tvojih 100 dionica ATPL raste. Nakon godinu i pol pada stvarno je vec i vrijeme za malo veselja.

.

Obveznice, nekretnine, diverzifikacija su neka druga prica, drzi se ti brodara.

You can't stop the waves. But you can learn how to surf.

🙃🤧 Šmrc, jadan taj opg šmrcko sa takvim ekonomistom. Raste mi i 20 podravke i to na famoznih 6% uz ovih 100 atpl 😜🙃 Hoće li i prijatelj 5 milja u obveznice da se spasi od inflacije… Ajde kupi koju dionicu da budeš zanimljiviji malo pa da pišamo svi niz vjetar zajedno…

Informanka.

– prošli tjedan +2.0%, a ovaj tjedan još i bolje +2.1%, ovogodišnji prinos fan-fan-fantastično s jednim  konzervativnim portfeljom +7.6%.

– kad na burzi rastu cijene KODT i MDKA (i oni najmanji pomaci) to bitno utječe na rast mojega portfelja.

– ovaj tjedan sam puno trgovala.

– PLAG, kupila početkom tjedna malo više (sve kupnje 266),  PLAG ne mislim više kupovati.

– ERNT, prodala sve što sam imala (nije neka količina).

– JDGT, nova dionica u mojem portfelju, nekada sam imala dosta toga, uspjela sam kupiti malo toga po niskoj cijeni.

– ATPL, JDOS i jedna nelikvidna, kratila sam malo pozicije (još imam dosta dionica ATPL).

– ZABA, puno sam ZABE nadokupila i potrošila sav keš koji sam imala.

– idući tjedan moram nešto prodavati.

– portfelj mi je trenutno na ATH.

– kad je CROBEX na 2.200 stvarno je lijepo biti u dionicama, a moj portfelj trenutno 99.9% u dionicama.

– utorak 28/2 mi je stvarno važan dan, znati ću kako su poslovali KODT i MDKA a te dvije dionice će bitno utjecati na daljnji rast ili pad mojega portfelja.

– Puno pozdrava i uživajte mi u ovome rastu na našoj burzi !!!

mitkko, 20.02.2023. u 21:44

Pita me frend, ima 5 milijuna kn viska i pita me u sta da to ulozi.

Prijedlozi?

– i mene su nekada dosta pitali u što investirati ???

– iz iskustva vam mogu reći kako nakon dobrog savjeta nitko mi nije rekao “hvala”, neki su se hvalili kako su oni pametno investirali (u tim pričama mene nitko nije spominjao).

– srećom, nikome nisam dala krivi savjet, ne usudim se ni pomisliti što bi bilo da su pogubili novce.

– ljudi (kockoglavi) vas ne vole kad ste uspješni,

– neki od rodbine više sa mnom ne pričaju jer im nisam rekla za neke prilike na kojima sam zaradila dosta novaca.

– više o dionicama ne pričam (u svojem okruženju, osim na forumu a i tu s nikim nisam u prijateljskoj vezi pa ne možete odmah vidjeti što pišem), nikoga ne potičem na investiranje u dionice.

– ako me netko pita za dionice, moj odgovor je da je to dosta rizično i da se zbog toga bavim turizmom.

– pamet u glavu, nitko vam neće reći hvala.

– ni na ovome forumu ne potičem investitore na bilo koju kupnju.

– pišem o svojem portfelju i što sam kupila ili prodala, ali nikog ne nagovaram na kupnju dionica ili obveznica.

– dionice su rizik, morate znati da nemaju svi znanje ni hrabrosti da bi se bavili ovim sportom.

Marielena, 21.02.2023. u 08:20

Sa pet milijuna kuna trebaš otići ulagati na strana tržišta kapitala.

Ja bih uložila u DSX i Gogl, ali ja sam previše sklona riziku 🙂

TUHO.

– u zadnje vrijeme to je zanimljiva dionica pa sam ju malo proučavala.

– tu se stvarno može puno toga naučiti.

– vratimo se 20g. unazad,

– većinski vlasnici TUHO vjerojatno od tada imaju ove dionice koje sada prodaju.

– gledam graf i tada je dionica TUHO bila cca 5 eura.

– danas je ta cijena 600 eura.

– znači tu smo imali rast cijene od 12.000%.

– ali tu je bilo i dosta dividendi, idem samo na zadnju od 26.54 eura.

– prinos od te dividende i kupnje dionice prije 20g. po 5 eura daje točno 530%.

– prinos 530% od samo jedne dividende, a koliko je samo bilo isplaćenih dividendi.

– i sada ti većinski vlasnici to prodaju za desetke milijuna eura (svaki).

– moje mišljenje je da većinski griješe što prodaju koku koja nese zlatna jaja, ali što je tu je sigurno su se posvađali…

– gornje brojke i postotci sigurno nisu točni 100% ali to je tu negdje.

– ja nemam dionice TUHO.

– nekad sam ih imala jeftino kupila i skupo prodala, mislim da sam na tome zaradila 100% ali koja je to sića kada gledam tu zaradu od 12.000%.

– ovo sam vam napisala da vidite kako se i kod nas mogu zaraditi ozbiljni novci, kako vam ne trebaju DSX, GOGL…

– i uvijek se nađe netko tko će vam za dobru robu dati 10 – 20 milijuna eura.

– a da to nisu prodali mogli su oni i njihovi nasljednici i više nego dobro živjeti od dividende TUHO.

– a sa tom dividendom se uvijek dalo i disperzirati rizik kupnjom nekih drugih stvari ili dionica.

– još ste svi s računicama u kunama.

– probajte zamisliti što bi bilo u vašim životima da ste prije samo dvadeset godina investirali u TUHO jedan milijun kuna i koliko bi to bilo dionica i koliko bi to danas bilo eura.

– znam, tada se niste bavili dionicama i zasigurno niste imali milijun kuna.

1.000.000 kuna : 7.53 = 132.802 eura : 5 = 26.560 dionica

26.560 x 600 = 15.936.254 eura

15.936.254 x 7.53 = 120.000.000 kuna.

– ako sam dobro računala vaš milijun investiran u TUHO je zaradio 120 milijuna kuna.

– tu još ostaju dividende i inflacija, stvarno me zabavljaju računice ovoga tipa.

– dragi investitori da ne mislite da se na ZSE samo zarađuje, neću o Agrokoru, ali bilo bi lijepo kad bi netko na sličan način opisao što se je dogodilo s još živućim dionicama IGH ili INGRA.

– TUHO je jedan svijetli primjer s naše burze ali nije usamljen.

– pretpostavljam da bi gospon Mitkko volio tu na ovoj temi čitati o tome koja bi naša dionica u narednih 20g. mogla biti slijedeći TUHO.

– moje mišljenje je da će dionica TUHO kada ju preuzme Tankerska polako ali sigurno venuti.

Dionica IVN7-P-A bi mogla rasti.

Društvo bilježi značajan rast kvalitete postova.

Dionica IVN7-PA u promatranju. Stop.

Dionica IVN7-PA u promatranju. Stop. 

Long LUMN

TKO VRIJEDI LETI TKO LETI VRIJEDI TKO NE LETI NE VRIJEDI

Idemo dalje .

Best buy :

ADPL-R-A – najveći potencijal rasta.

JDGT-R-A- za ovu dionicu se doslovce možete oženiti-udati i za razliku od ostalih brakova biti dugo sretni.

LKRI-R-A – sve navesti u jednoj rečenici je nemoguće ali ukratko oko firme i općenito oko luke  se događa nešto povijesno veliko i to se počinje implementirati na rezultate.

New Report

Close