EN DE

Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Marielena, 31.08.2022. u 19:10

Ja obično trejdam stečajuše pa nisam tu mjerodavna.

Dugoročno ne držim ništa.

Kvaliteta sigurno ostaje, ali bolje kupiti jeftinije.

Nešto mi ne štima sa kapitalizacijom cine i amc, jedna firma vrijedi cca 30 milijuna druga cca 5 mlrd,  obadvije u teškim dugovima, jeli moguće da vrijednost businessa je cca 30 milijuna funti(ovo pitanje sam si postavio ima 2 dana sada je vrijednost businessa cca 60 mil) ? A zašto bi kreditori htjeli bankrot uopće pa više puse bankrotom nego da je nastave kreditirati? OK meme efekt kod amc ali tolika diskrepancija? Jesu shorteri pretjerali sa 300 pennya na cca 2 pennya(sad je preko 4 pennya) ? Jeli netko hoće skroz jeftino ući? Može li se ode desiti meme efekt? Jeli u pozadini skroz neka druga priča sa plasiranjem priča o potencijalnom bankrotu da se malo animiraju kreditori da vide da će više izgubiti bankrotom nego daljnim davanjem likvidnosti? Imaju tužbu za jedno preuzimanje koje je nerealna možda hoće utjecati na njih da smanje odštetu? Hoće ih preuzeti neka streaming kompanija? I još 100 pitanja mi se vrti glavom

TKO VRIJEDI LETI TKO LETI VRIJEDI TKO NE LETI NE VRIJEDI

Found on LSE Forum regarding Cineworld from Cineworldstock

TKO VRIJEDI LETI TKO LETI VRIJEDI TKO NE LETI NE VRIJEDI

Zanimljivosti.

– zašto većina ulagača izgubi novac ???

– jer većina ljudi dobiva financijske savjete od prodavača, a ne od bogataša.

– W.Buffet rekao bi:

-“Wall Street je jedino mjesto na kojem oni koji se voze u Rolls-Royceu dolaze po savjet  onih koji na posao dolaze podzemnom željeznicom.

yieldchaser, 21.08.2022. u 18:24

Hahaha, tako treba izgledati portfelj za krizna vremena? 99% u dionicama? 😂

– razlog zbog kojeg većina ljudi nije bogata je što kroz život idu igrajući igru s novcem trudeći se da ne izgube, umjesto da igraju na pobjedu.

Marielena, 01.09.2022. u 22:33

@plavi01,

Amerika već je u recesiji. Vidjeti ćemo koliko će se crobex držati.

nezaposlenost 3,7 % kakva je to recesija

Ivanu obično moram čekati jedan dan da vidim što je kupila. Šteta.

Niska nezaposlenost trenutno nije neka sreća jer to povećava inflaciju pa će FED morati dizati kamatne stope.

Marielena, 03.09.2022. u 21:05

Niska nezaposlenost trenutno nije neka sreća jer to povećava inflaciju pa će FED morati dizati kamatne stope.

Uskoro ćemo čekati i njezine 13F-ove.

Slažem se u vezi jače zaposlenosti da daje vjetar u jedra inflaciji i zato moraju još dizati kamatne stope. Jedno vuče drugo i nije dobro. Kolike velike kompanije su već najavile val otkaza u narednih godinu dana… A kolike tek srednje i male kompanije neće moći vraćati dugove.. Kad krene val ovrha i stečajeva.. uuuh..

Vidjeli smo pred dvije i pol godine kako brzo dionice mogu pasti i koliko dugo se mogu zadržati nisko. Nakon toga se kvalitetna izdanja oporavljaju, ali se dugo dugo drže na niskim razinama.

Tako da da, bitno je koliko si duboko u dionici. Ako si preduboko, onda si preplitak u cashu. Ja sam takav bio kroz cijelu 2021. godinu. Ove godine Boga mi nisam i neću. Trejdam sa manjim iznosima, do nekih 10, 15 tisuća eura, trajno držim manje količine ERNT i ATGR i nešto sitno HTa, kojeg i istrejdam kad mi se ukaže prilika. A casha namijenjenog ulaganju imam preko 70% i tako će biti do daljnjega. Tu i tamo koji dobar trejd u value dionice mi je oke koji neki ‘side hustle’.

Početkom 2020. sam bio plitak u dionicama i dioničkim fondovima, a dubok u obvezničkim fondovima i cashu i dobro sam prošao te i naredne godine. Nije bilo potrebe prodavati dionice, a obvezničke sam naravno prodao i kupovao – logično – dionice. Završio 2020. u plusu. I sad sam u blagom plusu, ali ne zato jer sam nešto zaradio, nego zato jer sam na vrijeme prodao pa manje gubim i ponašam se ko trader ko zarađuje po malo, ali zarađuje. Differentia specifica.

ivana7, 03.09.2022. u 15:55

yieldchaser, 21.08.2022. u 18:24

Hahaha, tako treba izgledati portfelj za krizna vremena? 99% u dionicama? 😂

– razlog zbog kojeg većina ljudi nije bogata je što kroz život idu igrajući igru s novcem trudeći se da ne izgube, umjesto da igraju na pobjedu.

To vam kolega Yield ovisi o tome koliko ona ima KODTa i Medike. Ja pretpostavljam puno. Ja sa svojim količinama lako ulazim i izlazim.

Ako i bude propada tržišta, kodt i Medika će se vratiti kad tad.

yieldchaser, 04.09.2022. u 13:19

trajno držim ERNT i ATGR i nešto sitno HTa,

– ERNT, ATGR i HT sam imala u portfelju, velike količine (osim ATGR), sve sam to prodala, to su dobre dionice ali sam mišljenja da ih je bolje prodati u ovim vremenima.

– HT, nekako mi se čini najbolja investicija od ove tri iako ima najveći p/e 19.8 .

– to je fondovska dionica i ako cijena bude išla dolje dobra kupnja bi bila na 160-170kn.

– ERNT, to je dobra dionica, ali je sklona velikim cjenovnim oscilacijama, na toj dionici sam puno zaradila (u prošloj godini godišnji plus (portfelj) mi je bio +33.3%)

– da bi puno zaradili bitno je dionicu jeftino kupiti, ako cijena padne 1.000 – 1.300 kn to bi i bila neka idealna kupnja, mislim da neće ići ispod 1.000 kn.

– ATGR, ne znam ni sama što bi napisala za tu dionicu, moje je mišljenje da će cijena PODR i ATGR ići dolje.

– sve ovo je moje mišljenje i ne mora biti tako kako sam napisala, ali je potreban nužan oprez u ovim čudnim vremenima.

I moje je mišljenje da će prehrambene dionice kao atgr i podr ići dolje. Razlog je smanjena kupovna moć građana zbog inflacije.

Marielena, 03.09.2022. u 21:05

– čekate ali na kraju ipak vidite.

– ja investiram, vi trejdate, neki su u kešu, neki gledaju grafove, svi mi zajedno činimo ovu burzu zvanu ZSE, i zanimljivo je to što svi imamo isti cilj, zaraditi.

– kod te zarade neki su zadovoljni s manjom zaradom a većina očekuje velike zarade.

– zanimljivo je to što nitko, ama baš nitko ne očekuje ili priželjkuje minus ili gubitak iako su takvi investitori većina na burzi 90%.

– ja sam za ovu godinu, možda do Q3 gotova s investiranjem.

– osim KODT i MDKA zbog disperzije rizika sam brodarima (ATPL i TPNG), ti brodari su mi najrizičniji dio portfelja, kod njih nikada ne znate što će biti, te možda ih prodam, možda dokupim …

– imam i dvije banke (IKBA i ZABA), dok daju dividende dobre su.

– imam i dvije nelikvidne i jedno osiguranje.

– imam i keša 0.4%.

– osim TPNG, sve ostale dionice mi daju lijepe dividende.

– zbog dividendi ih i držim.

New Report

Close