EN DE

Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Marielena, 31.08.2022. u 13:26

Ništa jer dolazi recesija.

Može se i dalje trejdati razmjerno male količine papira s jakim financialsima i bez duga. Glavnina u kešu, ali neki kratkoročni “side hustle”, ne vidim razloga zašto da ne. Srednjoročno tržišta neće dobro proći. Dugoročno će kvaliteta pobijediti, a hype će izgoriti.. kao i uvijek..

Ja obično trejdam stečajuše pa nisam tu mjerodavna.

Dugoročno ne držim ništa.

Kvaliteta sigurno ostaje, ali bolje kupiti jeftinije.

Gdje ove godine dolazi recesija Mariliena.

Na crobexu vjerojatno ostaje 2000

Trenutno, RIVP mi je bb…

Uskoro ide divka, a sezona “ubija”…ARNT je objavila da su u 7. i 8. mjesecu uprihodili 20% vise nego u 2019.

Iako su troskovi zbog inflacije dosta veci nego prijasnjih godina, svejedno zbog njihove strukture u kojoj dominiraju fiksni troskovi ocekujem priblizno jednaku EBITDA-u kao i 2019 godine…

Obzirom da RIVP vecinu prihoda ostvaruje u istoj regiji kao i ARNT ne vidim razlog zasto i RIVP nebi imala rast prihoda od cca.20% i pribliznu EBITDA-u kao 2019…a cijena je 35% niza nego 2019. a ide i isplata divke…

Kako god, pun sam turista i danas sam dokupio i ADRS i ARNT…a drzim i TUHO i RIVP…

Jednostavno, u sljedecih mjesec dva, mislim da imaju veci potencijal za rast nego za pad cijene jer sezona ubija vec 4 mjeseca a oni su (osim TUHO) na nizim cijenama nego tad…

P.s. nek se zna da sam i u q2 ocekivao priblizno jednaku (cak i vecu) EBITDA-u nego 2019 pa su troskovi masakrirali RIVP te im je EBITDA bila 75% manja…Q2 mi je dosta smanjio dozivljaj oko turista, ali i dalje unjih vjerujem (ali ne mislim da su no brainer kao sto sam mislio do Q2)…

Rastimo zajedno...

Meni su turisti i prehrambene tvrtke out jedan od razloga nije prihod nego rashodi pogotovo u 4 kvartalu i u 1Q ocekujem da ce eksplodirati racuni za struju plin i hranu

@plavi01,

Amerika već je u recesiji. Vidjeti ćemo koliko će se crobex držati.

Evo jedna na LSE

Cineworld

Marielena, 31.08.2022. u 19:10

Ja obično trejdam stečajuše pa nisam tu mjerodavna.

TKO VRIJEDI LETI TKO LETI VRIJEDI TKO NE LETI NE VRIJEDI

Mislim da se već zna kakvi će biti računi za struju i plin..tržište to zna i već je uračunalo to u cijenu dionica. Zato turističke i prehrambene dionice nisu ni otišle nigdje cijenom, bez obzira na rekordne prihode.

Recesija, prava recesija (ili gore) nije nikad uračunata u cijenu. Svi misle da će to izgledati kao neki nagli pad tržišta. Možda hoće, a možda i neće. Možda će propadanje biti polagano i dugotrajno. Jedno istinsko medvjeđe tržište. Bit će tu jako dobrih pogodbi, čini mi se..svuda oko nas.

Ne bih se začudio da se do kraja godine indeksi poprave, mislim da je sve vec uračunato, možda još neki propad, testiranje ali vuče me na up do kraja ove godine to jest soft landing.

TKO VRIJEDI LETI TKO LETI VRIJEDI TKO NE LETI NE VRIJEDI

yieldchaser, 02.09.2022. u 09:03

Mislim da se već zna kakvi će biti računi za struju i plin..tržište to zna i već je uračunalo to u cijenu dionica. Zato turističke i prehrambene dionice nisu ni otišle nigdje cijenom, bez obzira na rekordne prihode.

Recesija, prava recesija (ili gore) nije nikad uračunata u cijenu. Svi misle da će to izgledati kao neki nagli pad tržišta. Možda hoće, a možda i neće. Možda će propadanje biti polagano i dugotrajno. Jedno istinsko medvjeđe tržište. Bit će tu jako dobrih pogodbi, čini mi se..svuda oko nas.

Neće tržišta pasti zbog skuplje struje i plina.

Informanka.

– ponovno tjedni pad portfelja -0.9%, te u ovoj godini +3.9%.

– u ovom tjednu isto kao i u prošlom pad KODT mi je bitno utjecao na portfelj.

– ovaj tjedan nisam ništa prodavala a kupovala sam s više naloga KODT skoro po najnižim cijenama i još sam kupila malo IKBA toliko da zaokružim broj, tu IKBA sam nedavno i prodala tada po dobroj cijeni (manji dio).

yieldchaser, 31.08.2022. u 18:56

Dugoročno će kvaliteta pobijediti,

Portfelj.

73.7% (KODT + MDKA)

25.9% (ostale dionice)

0.4% (keš)

100% (ukupno)

New Report

Close