Izvješća na blue chipovima brutalno jaka, a cijene bijedno niske.
ATGR i HT imaju nenormalno visok slobodni novčani tijek.
ERNT odlično izvješće…
I Q1 će biti dosta dobri.
Dividende će zasigurno ojačati.
Izvješća na blue chipovima brutalno jaka, a cijene bijedno niske.
ATGR i HT imaju nenormalno visok slobodni novčani tijek.
ERNT odlično izvješće…
I Q1 će biti dosta dobri.
Dividende će zasigurno ojačati.
Da, dobro zapažanje. Strašno moćan novčani tok kod HT-a i ATGR-a s tim da je kod ATGR-a to izuzetno bitno u vidu nekakvog potencijalnog preuzimanja.
Iako, sada je sve po strani dok se situacija Rusija-Ukrajina ne smiri jer su njoj svi izloženi na direktan i indirektan način.
Informanka.
– rat, i portfelj iz ovogodišnjeg plusa skrenuo u minus.
– tjedni gubitak mi nije ni “toliko velik” -2.3%, jer moglo je biti i gore.
– prvi ovogodišnji gubitak mi je -1.4%, ali se tržište kako ja to vidim brzo oporavlja.
– u ovom padu sam kupovala 7Slo, KODT i ZABU, nestalo mi keša pa sam prodala nešto HT-a (a žao mi zbog toga, jer je HT o.k.)
– zbog ovog rata nisam stigla ni izvješća pročitati, imam cijeli vikend za to, pa ponedjeljak zadnja izvješća i zaključujemo 4Q2021, TPNG me malo razočarala, ostalo mi za sada izgleda o.k.
Informanka.
– prvi ovogodišnji gubitak mi je -1.4%, ali se tržište kako ja to vidim brzo oporavlja.
– u ovom padu sam kupovala 7Slo, KODT i ZABU, nestalo mi keša pa sam prodala nešto HT-a (a žao mi zbog toga, jer je HT o.k.)
– zbog ovog rata nisam stigla ni izvješća pročitati, imam cijeli vikend za to, pa ponedjeljak zadnja izvješća i zaključujemo 4Q2021, TPNG me malo razočarala, ostalo mi za sada izgleda o.k.
Tpng bi vam sada mogla potegnuti jer vozarine za tankere rastu zbog rata.
Informanka.
Tpng bi vam sada mogla potegnuti jer vozarine za tankere rastu zbog rata.
zna se zašto cijena ne raste i to nema veze s vozarinama. dosta je baciti oko na topik, sve je tamo dobro napisano
Informanka.
– a što očekivati u ovim ratnim vremenima osim pada portfelja, tako mi je tjedni minus -2.5%, a onaj godišnji -3.9%, za sada je to sitan minus.
– nemam iskustva i nemam pojma što bi bilo pametno u ovim ratnim vremenima, imam malo Au rezervi kad dođemo na ono dno dna, što raditi, ravnam se po knjigama, kažu da bi određene dionice morale biti o.k. ulaganje np. brodari ako ih ne počnu topiti ili banke, medicina…
– teška su vremena, teško je tu pretpostaviti što bi bilo pametno.
– odlučila sam ostati u nekim dionicama pa što bude.
– pokazale su se dobre moje prethodne odluke prodaja SPAN-a i ADPL.
– kao i kupnja HPB, sada sam prodala 1/2, a prodala sam i 7SLO.
– prodala sam i jednu dionicu TSHC, jeste li vidjeli kako se dobro drži ta dionica, nema prodaje.
– kupila sam jeftino malo ZABE.
– branim cijenu na MDKA, molila bih vas da mi se priključite u obrani cijene jer su moji novčani resursi ograničeni, a dionica nije toliko loša na 27.000kn i morala bi dobro poslovati i u ovim čudnim vremenima.
– prodajem po malo i HT, doba dionica, žao mi, ali mi treba keš.
– ovaj tjedan mi je portfelj dosta pao jer ste rušili moje favorite MDKA, KODT, ERNT, ostalo mi se dobro drži.
– dosta toga mi nema neke logike prodavati sada prije dividende.
– a nadam se da će i sve ovo brzo završiti jer ako potraje ode nama naš turizam a tek onda smo u …
Istovremeno je i sretna i tužna okolnost što se ovo sve neće previše odraziti na Hrvatsku.
Tužno je to što će s vremenom biti sve manja medijska pokrivenost ukrajinsko-ruske krize. A ljudi će i dalje patiti… Jako su se zamarali u Italiji i Grčkoj 1991. kad je ovdje bila agresija Srbije.
Informanka.
– u ovim ratnim uvjetima investiranja potpuno neočekivano tjedni plus od +2.2%, što bi smanjilo ovogodišnji minus na -1.7%.
– velika većina dionica koje imam mi je ostvarila neki manji plus i to bi bilo to ili preokret trenda, kako će dalje ??? a pratiti ćemo.
– u ovom tjednu sam kupovala jeftino ZABA a kupila sam i jednu dionicu MDKA, zahvalila bi se investitorima koji su mi se priključili u obrani cijene MDKA, mislim da je to povoljna kupnja ali vrijeme će pokazati jesam li bila u pravu.
– kako bih mogla kupovati moram nešto i prodavati, ovaj put su nastradali HPB prodala sam 1/2 dionica, cijena mi je prihvatljiva.
– prodala sam i nešto malo TPNG, kratim poziciju, dosta toga sam kupila od gospon Marina iz Splita po 38 pa mi je logično to malo pokratiti po ovim cijenama iako sam mišljenja da je to sasvim o.k. i dosta jeftina dionica.
– kod mene je veliki problem što vidim dosta povoljnih prilika ali na žalost nemam novaca za sve prilike a koliko vidim i prodaja se povlači na neke više cijene.
– pravih jeftinih prilika je sve manje i manje.
– sada čekam godišnja izvješća i ono zbog čega investiram u dionice a to su dividende.
Informanka.
Preokret trenda.
– evo ja iz minusa tjedan završila u plusu, lijepo su mi rasli KODT, IKBA, KOTR2 i ZABA.
– tjedni plus mi je +2.4%, a godišnji skromnih +0.7% ali plus.
– na koronu smo zaboravili, a je li ovo burza predviđa kraj rata ???
– sada kada mi je portfelj u plusu puno lakše mi je čekati dividende.
– dioničarstvo i postoji upravo zbog tih dividendi, radnici rade radi plaće, investitori investiraju radi dividende (neću sada ulaziti u detalje zašto neki investiraju zbog bureka, a neki se vesele gubitašima, tu temu ću obraditi nekom drugom prigodom).
– ovaj tjedan sam prodala: OPTE, HPB, PODR, ATGR, šteta, sve dobre dionice.
– kupovala sam ZABA, ali cijena joj raste pa mi je sve manje zanimljiva, srećom sam se ova zadnja 3 tjedna jeftino nakupovala MDKA, KODT, ZABA…
– vidim da je i na MDKA narasla potražnja, ali kasno ste se sjetili.
– na kraju mi je ostalo keša, kod dosta meni zanimljivih dionica cijene dionica su dosta porasle, ovaj vikend ću razmisliti što dalje, a mogli bi te i vi malo pisati na ovoj temi da znamo što i kako dalje.
Informanka.
Preokret trenda.
– evo ja iz minusa tjedan završila u plusu, lijepo su mi rasli KODT, IKBA, KOTR2 i ZABA.
– tjedni plus mi je +2.4%, a godišnji skromnih +0.7% ali plus.
– na koronu smo zaboravili, a je li ovo burza predviđa kraj rata ???
– sada kada mi je portfelj u plusu puno lakše mi je čekati dividende.
– dioničarstvo i postoji upravo zbog tih dividendi, radnici rade radi plaće, investitori investiraju radi dividende (neću sada ulaziti u detalje zašto neki investiraju zbog bureka, a neki se vesele gubitašima, tu temu ću obraditi nekom drugom prigodom).
– ovaj tjedan sam prodala: OPTE, HPB, PODR, ATGR, šteta, sve dobre dionice.
– kupovala sam ZABA, ali cijena joj raste pa mi je sve manje zanimljiva, srećom sam se ova zadnja 3 tjedna jeftino nakupovala MDKA, KODT, ZABA…
– vidim da je i na MDKA narasla potražnja, ali kasno ste se sjetili.
– na kraju mi je ostalo keša, kod dosta meni zanimljivih dionica cijene dionica su dosta porasle, ovaj vikend ću razmisliti što dalje, a mogli bi te i vi malo pisati na ovoj temi da znamo što i kako dalje.
Mi pišemo na drugom forumu jer je ovaj mrtav, ovdje dođem samo pročitati informanku, em mi je zanimljiva, em me valjda podsjeća na nimfomanku pa mi je to ime i humoristično ali i privlačno. I da, čekam ovaj post:
(neću sada ulaziti u detalje zašto neki investiraju zbog bureka, a neki se vesele gubitašima, tu temu ću obraditi nekom drugom prigodom)
Po fundamentima mi se trenutno ATGR i ERNT čine kao cjenovno dosta povoljni blue chipovi. Imaju planine gotovine, monstrouzne FCFove i dobre perspektive.