Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

yieldchaser, 30.01.2022. u 21:45

Trebalo bi po uzoru na jedan drugi forum, sudjelovanju na kojemu se već duže vremena opirem, uvesti novu temu Što smo ovaj tjedan tržili. Već postoji tema Kolike prinose ostvarujemo… Ovo je tema Best buy, na kojoj dokona ekipa piše o svemu, osim o onome što smatra za best buy.

Ja ću zbog ovog s Rusijom pojačati svoju cash poziciju. Mislim da su cijene lagano krenule kliziti prema dolje i taj će se trend vjerojatno nastaviti kroz idući mjesec. Ne vidim neki veseli ishod te krize…

A zašto se opirete? Tamo je puno življe. Čekamo vas a pogotovo na temi ERNT.

Ingra

Ingra

Informanka.

– i u ovom tjednu nastavljam s negativnim poslovanjem ali je gubitak bitno manji -0.6%, još uvijek sam ove godine u plusu +2.6%.

– najveći mi je problem što ni sama ne znam što bi s obzirom na situaciju u svijetu.

lojtra, 31.01.2022. u 22:04

Ingra

Hahahahaha. Zakasni si debelo.

best buy je trenutno kraljica burze- ATPL

kineska nova godina završava, prekomorski promet će se opet zahuktati a kad se pogleda lanjska godina, u veljači je krenuo dugotrajan rast vozarina koji je potrajao oko 8 mjeseci pa će vjerojatno tako biti i ove godine.

osim toga ATPL će ovaj mjesec objaviti rezultate za 2021., a oni bi trebali biti više nego odlični jer imaju brodove u TC tako da čak i sada u doba nižih vozarina, oni voze po znatno višim i nema sumnje da će i 1Q biti jako dobar

na ignoriranju: ljudska bijeda "nabiduasku" (dno dna)

amadeo, 05.02.2022. u 15:35

kineska nova godina završava, prekomorski promet će se opet zahuktati a kad se pogleda lanjska godina, u veljači je krenuo dugotrajan rast vozarina koji je potrajao oko 8 mjeseci pa će vjerojatno tako biti i ove godine.

osim toga ATPL će ovaj mjesec objaviti rezultate za 2021., a oni bi trebali biti više nego odlični jer imaju brodove u TC tako da čak i sada u doba nižih vozarina, oni voze po znatno višim i nema sumnje da će i 1Q biti jako dobar

slažem se…

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

amadeo, 05.02.2022. u 15:35

bravo, od tog posta u par dana već je skočila +10%,a kako žestoko rastu vozarine moglo bi do u idućih desetak dana još 10-15%

neznam zašto ulpl ovoliko puno zaostaje za atpl kada je vrijednost daleko viša problem  koji neka me kolege demantiraju !!!

@desnokrilo

samo je jedna “prava” brodarska dionica na zse, a to je atpl…njome trguju veliki igrači i na njoj su ogromni prometi, a ovim drugima trguju burekđije što se vidi po prometima…evo danas npr. ATPL ima promet 1,1 mil.kuna, jdpl 90 tisuća kuna, a ulpl 0 kuna…sve je jasno

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

S tim brodarskim dionicama treba znati, razumijeti poslovanje i dug, pogotovo dug ATPLa. Tko je spreman izložiti se većem riziku, ima svako pravo ubrati i veće nagrade.

Više puta sam došao u napast da ju kupim, pogotovo na ~365kn, ali neću jer nije moj stil ulaganja. Nije lako biti dosljedan i promatrati kako se drugi na tome bogate, ali eto što ću, ne mogu protiv sebe.

desnokrilo, 10.02.2022. u 14:49

neznam zašto ulpl ovoliko puno zaostaje za atpl kada je vrijednost daleko viša problem  koji neka me kolege demantiraju !!!

Problem je sto nitko ne zna s koliko brodova ULPL upravlja i u cijdm du blasnistvu…osim toga ima i tankere koji plove s gubitkom…a i izvjestaj je jako cudan, do, prosl9g kvartala vecina dobiti jd bila od ostalih i financijskih prihoda…uglavnom, tu se ne zna tko pije a tko placa…dok se to ne raspetlja ozbiljan kapital nece uci unutra

Rastimo zajedno...

New Report

Close