Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ja mislim da su bb tankeraši, ali to sam već više puta napisala.

budući da je sutra petak meni je uvijek ovisno o raspoloženju BB paprikaš, neka janjetina ili teletima ispod peke ili pak sve navedeno uz još nešto🤣…….i naravno tamburaše jel ipak petak je ljudi, opustite se malo…….neće dionice nikud pobjeć preko vikenda a možda ništa ni ne bankrotira ovaj vikend osim ako baš bankrotira……al zato gore navedeno lijeći sve……

hugh, 16.03.2023. u 23:13

budući da je sutra petak meni je uvijek ovisno o raspoloženju BB paprikaš, neka janjetina ili teletima ispod peke ili pak sve navedeno uz još nešto🤣…….i naravno tamburaše jel ipak petak je ljudi, opustite se malo…….neće dionice nikud pobjeć preko vikenda a možda ništa ni ne bankrotira ovaj vikend osim ako baš bankrotira……al zato gore navedeno lijeći sve……

Ja idem sutra na jedan Filet-O-Fish. A možda i dva, kolko već budem gladan. Ili na sushi, još ću vidit.

pojaćaj, pojaćaj i žene i piće nitko nije mislio jednom ostarit će…….🫣😂🍻

hugh, 16.03.2023. u 23:13

Ja sam katolkinja pa je post u petak😅

Achtung! Achtung!

Prestanak trgovanja dok se ne srede ecb/banke i CRO izjava hnb o stabilnosti banaka. Očekujemo i vikend izjavu naše narodne CRO obveznice ivana7. Nešto je trulo u državi ne danskoj nego njemačkoj jer se previše črleni. Za hrv. Banke nema zime one su sve sanirane uz pomoć građana i prodane strancima koji sada dobro žive na našoj grbači. AP dobro ofira sa dankinjom u briselu jer vidim u konzumu je sve puno upakiranih sv. filea pod pik vrbovec uvezenog iz danske i to već mjesecima.

Informanka.

– čitam i vidim neka bankarska kriza drma tržištem.

– čitam forume, pametni investitori su se na nekom dnu uspješno uspjeli riješiti svojih dionica.

– a ja neuka sam se kod rodbine još zadužila (pozajmica na 2-3mj. dok mi ne pristignu dividende), pozajmica u visini cca 2% mojega portfelja, te sam trenutno 102% u dionicama.

– a sada ono glavno, tržišta se ruše a moj portfelj ovaj tjedan u plusu +2.2%, nije nešto puno ali i prošli tjedan kad se tržište također rušilo ja +3.2%.

– (2.2 + 3.2 = 5.3%), to bi bilo da sam u najvećem ovogodišnjem padu iliti gubitku love većine investitora zaradila 5.3%.

– ali to nije sve, u ovoj godini, dobitak mojeg portfelja je +14.4%.

– tu kod mene nema varanja, a tu je i moj osobni kontrolor prinosa portfelja gospon Y.

– a taj porast nije teško ni izračunati kad znate glavne sastavnice mojega portfelja.

– prošli tjedan sam imala lijepi rast na MDKA a ovaj se to nastavilo na KODT.

– kako sam imala nešto keša uspjela sam s dva naloga na dnu kupiti KODT, malo više ZABE i to uhvatila na onoj najnižoj cijeni i malo PLAG (nek se nađe).

– još mi je ostalo nešto novaca, branila sam cijenu MDKA i nitko da mi proda dionicu po 4.500 eura kao da kod te dionice nema nikakve krize.

– lijepo je investirati u dionice ali u one prave kojima cijena raste.

– moj savjet vam je da izbjegavate dionice kojima cijena pada, radije umjesto dionica padalica kupite hrvatske narodne obveznice i uživajte u njihovim godišnjim prinosima.

mitkko, 14.03.2023. u 20:43

Citam danas, Bank of America neko izvješće, kaže:

“S gotovinskim prinosom od blizu 5% i našim ekonomistima koji još uvijek očekuju terminalnu stopu od 5,25%- 5,5% čak i nakon nedavnih događaja… smatramo da je gotovina privlačnija od dionica s obzirom na naša očekivanja od samo 2% do 3% ukupnog povrata S&P 500 ove godine.”

– ovi ozbiljni bankarski pisci nam kažu kako će keš (obveznice) imati veći prinos od dionica.

– dobro je to što se slažu kako će i dionice rasti 2-3% (S&P 500).

S&P 500.

– S&P 500 popularni američki indeks koji se sastoji od 500 dionica.

– sigurna sam kako će u tome indeksu 2-3 dionice ostvariti rast od 100 – 200%,  možda će 50 dionica ostvariti pad od 10%.

– ali analitičari nam kažu kako će neki prosječni rast tu biti nekih 2 – 3%.

Moj S&P 500 indeks se sastoji od samo 2 dionice (zanemarimo sada onih 20% investirano u ostale dionice.

– i taj moj S&P 500 mi je ove godine donio solidnih +14.4%.

– godina je duga i taj plus može prijeći i u minus, ali i u još veći plus, to će te moći pratiti u redovnim “Informankama”.

– moje je mišljenje da će taj moj S&P 500 koji je sastavljen od samo dvije dionice rasti.

– tu očekujem dobre dividende, a obično su te dobre dividende uzrok rasta cijene dionice.

– a i P/E mojega S&P 500 od samo dvije dionice je dosta nizak 9.8, i to bi mogao biti uzrok rasta mojega S&P 500 od dvije dionice.

– sada bi bilo dobro usporediti koliki je P/E i dividendni prinos tog američkog S&P 500 i mojega S&P 500 od dvije dionice.

– ja vjerujem u rast svojega S&P od dvije dionice.

– dobro je da i Amerikanci vjeruju u skromni rast njihovog indeksa od skromnih 2 -3%.

– što mislite koji S&P će imati veći rast, moj ili američki ???

Ivana srećo, kada ćemo te moći čitati??

Izgleda da je best buy bio crypto world ovi pakleni tjedan ostalo 0 bodova… Tamo nema problema niti sa fedom niti bankama samo zelenilo vlada… Do kada je pitanje

– tu kod mene nema varanja, a tu je i moj osobni kontrolor prinosa portfelja gospon Y.

– a taj porast nije teško ni izračunati kad znate glavne sastavnice mojega portfelja

Nema varanja, ali ima manipulacije jer se trguje po raznim cijenama, a ne baš tako puno i iluzorno je očekivati da baš uvijek tebi ide sve po Bidu.

New Report

Close