Primax ulaže devet milijuna kuna u novi pogon

Autor: Vedran Balen/VLM , 29. rujan 2013. u 22:01
Lampaši su glavni proizvod Primaxa/Filip Brala/PIXSELL

Slavonskobrodska tvrtka vodeći je hrvatski proizvođač svijeća i lampaša, a u novom postrojenju proizvodit će i plastične vrećice, folije, posude te ostalu galanteriju. Planiraju i zapošljavanje petnaestak novih radnika.

Slavonskobrodska tvrtka Primax u budućoj poslovnoj zoni u Zadubravlju gradi pogon za proizvodnju svijeća, lampaša, plastičnih posuda za svijeće te raznih folija, plastičnih vrećica i ambalaže vrhunske kvalitete za gastronomiju, trgovine, bolnice i industriju živežnih namirnica.

 

30milijuna

kuna godišnji je prihod tvrtke Primax i stabilno raste

Završetak gradnje hale površine 2000 četvornih metara najavljen je za studeni, a strojevi bi trebali početi s radom do kraja godine. Cijena je gradnje devet milijuna kuna, no investicija je zapravo znatno veća jer će dosta novca biti uloženo i u radnu mehanizaciju i ljudske resurse. "Postojeća hala sa svojim kapacitetima više ne zadovoljava naše potrebe i treba nam veći prostor. Lani smo ostvarili bruto prihod od oko 30 mil. kuna, a o kvaliteti naših proizvoda najbolje će posvjedočiti kupci koji nam se stalno vraćaju. Kontinuirano radimo na poboljšanju kvalitete, širenju kapaciteta i uvođenju novih tehnologija", kaže direktor Robert Pandža.

Sve to prepoznalo je i Ministarstvo poduzetništva i obrta, koje im je dodijelilo potporu od 250 tisuća kuna za poboljšanje konkurentnosti i unapređenje proizvodnje. Primax je vodeći proizvođač svijeća i lampaša u Hrvatskoj, a folije, osim na domaće, u posljednje dvije godine plasira i na inozemno tržište – u Njemačku, BiH i Srbiju. Tvrtka je osnovana 1992., zapošljava 48 radnika koji rade u tri smjene, a u vlasništvu već ima proizvodni prostor od 1000 četvornih metara i unajmljeno skladište u Slavonskom Brodu. Nakon otvaranja novog pogona zaposlit će još 15-ak radnika.

Komentirajte prvi

New Report

Close