Doručak se oduvijek smatra najvažnijim obrokom, dok mnogi nutricionisti savjetuju da ga nikako ne preskačemo. Međutim, vrlo je važno kojim namirnicama započinjemo dan jer od toga ovisi kakva će nam energija biti tijekom dana. Usprkos činjenici da su kroasani i peciva mnogima omiljeni izbor za doručak, nutricionisti upozoravaju da jednostavni ugljikohidrati i teška proteinska hrana dovode do umora, piše B92.
“Kao rezultat, čovjek dolazi na posao već umoran, a pred njim je osam sati rada. Prženo meso je bogato proteinima, ali takva hrana nije pogodna za doručak. Činjenica je da je potrebno mnogo vremena za probavu, zbog čega se organizam izmori”, objasnila je nutricionistica Angelica Duval.

Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu