Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

Ovdje će gosti uskoro imati pravo znati porijeklo mesa koje jedu

Autor: Poslovni.hr/Hina
31. siječanj 2022. u 08:23
Podijeli članak —
Foto: Pixabay

Nova uredba dolazi kao odgovor na povećan interes potrošača za podrijetlo hrane.

Gosti francuskih restorana i zalogajnica uskoro će imati pravo znati odakle je meso koje im konobari serviraju na tanjuru.

već od 5 € mjesečno
Pretplatite se na Poslovni dnevnik
Pretplatite se na Poslovni Dnevnik putem svog Google računa, platite pretplatu sa Google Pay i čitajte u udobnosti svoga doma.
Pretplati se i uštedi

Od 1. ožujka restorani koji poslužuju jela od piletine, svinjetine i janjetine moraju pokazati gdje je stoka uzgojena i zaklana, objavilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Gosti francuskih restorana i zalogajnica uskoro će imati pravo znati odakle je meso koje im konobari serviraju na tanjuru.

Od 1. ožujka restorani koji poslužuju jela od piletine, svinjetine i janjetine moraju pokazati gdje je stoka uzgojena i zaklana, objavilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Osim toga, morat će naznačiti je li meso svježe ili je bilo zamrznuto, odnosno ležalo u hladnjaku.

Ti su podaci obvezni za govedinu od 2002.

U slučaju piletine, svinjetine i janjetine to je bio slučaj samo za meso koje se prodaje u supermarketima i mesnicama.

Nova uredba dolazi kao odgovor na povećan interes potrošača za podrijetlo hrane.

No, usmjerena je i na stvaranje pritiska za povećanje potrošnje domaćeg mesa u mjestima kao što su školski restorani.

Trenutno, polovica mesa koje se poslužuje u francuskim školskim blagovaonicama dolazi iz inozemstva, priopćilo je ministarstvo.

Autor: Poslovni.hr/Hina
31. siječanj 2022. u 08:23
Podijeli članak —
Komentirajte prvi

Moglo bi vas Zanimati

New Report

Close