Ovo je najbolji novootvreni hotel u Hrvatskoj

Autor: Poslovni.hr/Hina , 30. listopad 2015. u 10:11
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Zamjenik ministra turizma Daglas Koraca istaknuo je da sve nove investicije slijede strategiju razvoja turizma i jednog od njenih ciljeva da se podigne udio hotelskog sektora kako bi Hrvatska bila jedna od 20 najkonkurentnijih zemalja svijeta.

Dodjelom nagrade rovinjskom boutique hotelu Adriatic iz sastava tvrtke Maistra za najbolji novootvoreni hotel ove godine, u Zagrebu je u četvrtak navečer završen sajam investicija Rexpo Adriatic 2015.      

Rexpo sajam se po četvrti puta ove godine održavao dva dana predstavivši, uz ostalo, i investicijske projekte i mogućnosti ulaganja u raznim sektorima, a posebno u turizmu kojemu je uglavnom i bio najviše posvečen drugi zadnji dan sajma. 

Uz predstavljanje Avenue grupe i njihovog plana investicije u kompleks Kupari, uoči dodjele nagrada održan je i panel o turističkim investicijama, na kojemu je zaključeno da interesi za investicije u turizam ne jenjavaju te da će biti dosta novih i u idućim godinama. 

Zamjenik ministra turizma Daglas Koraca istaknuo je da sve nove investicije slijede strategiju razvoja turizma i jednog od njenih ciljeva da se podigne udio hotelskog sektora kako bi Hrvatska bila jedna od 20 najkonkurentnijih zemalja svijeta.

Predstavik Le Meridijan Lav iz Splita kazao je kako je u Hrvatskoj svega 30-tak  hotela s pet zvjezdica te da su zato odabrali ulagati u Splitu kojemu to nedostaje i turistički je zanimljiv cijele godine a ne samo ljeti. 

Slično misle i u turskoj Dogus grupi za Zadar gdje planiraju, kako su najaviili, krajem iduće sezone početi preuredivati zgradu Maraschina u hotel s pet zvjezdica te uredenje marine. Njihov je predstavnik naglasio da je Hrvatska obećavajuća za investicije, ali i da država treba pomoći investitorima. 

Komentirajte prvi

New Report

Close