Gastronomija iz fantastičnog svijeta 'Grgosove špilje'
Bio je potreban sudbonosni udar pijuka davne 1973. vrijednog vapnara Josipa Grgosa, pa da se pred njim otvore mala vrata u fantastično podzemlje koje će zauvijek promijeniti njegov, pa potom život njegove obitelji i ugostiteljskog nasljednika sina Stjepana, a onda posredno i život dijela hrvatske gastronomije.
Naime nakon što je mukotrpno prokrčio prolaze u začuđujući sustav špilja i dvorana, Otruševac, to očaravajuće mjesto u blizini Bregane i Samobora i "Grgosova špilja", velika sa dvije dvorane i mala, jedna oslonjena na drugu, upisali su čitav ovaj dio hrvatskog sjevera na kartu prirodnih i restoraterskih dragocijenosti. I to ne slučajno i tako jasno povezano. Naime, vijesti o ljepotama koje je u podzemlju otkrio Josip Grgos počele su u Otruševec privlačiti stotine namjernika, pa je od šatora sa pićem i jelima za okrijepu, preko izletničke gostionice iz 1985. polako stasao obiteljski restoran, nasuprot samim vratima Grgosovih špilja, kojega danas vodi Stjepan Grgos, Josipov sin, sa suprugom Ivanom, renomirani ugostitelji i restorateri koji su u kulinarici prepoznali svoju sudbinu i svom gastronomskom utočištu postupno dali suvremeni sjaj, ali snažno oslonjen o tradiciju pripreme kao i o izvorne namirnice iz vlastitih polja i povrtnjaka te peradarnika i štale u neposrednoj blizini.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu