ZSE: Zarubežnjeft pogurao Janaf za gotovo 10 posto

Dionički indeksi Zagrebačke burze, nakon prethodna tri uzastopna trgovinska dana pada, danas su porasli, Crobex je povećan za 0,33 posto, na 1.722,69 bodova, a Crobex10 za 0,76 posto, na 965,31 bod.

>> Zarubežnjeft: Želimo raditi s Janafom jer su nas u Ini izignorirali

Redovni promet Burze iznosio je danas skromnih 8,4 milijuna kuna, a svega su tri dionice imale promete veće od milijun kuna. Promet dionicom HT-a iznosio je 2,1 milijun kuna, a cijena joj je porasla za 0,56 posto, na 242,36 kuna. Promet od 1,2 milijuna kuna zabilježila je dionica Ine uz blagi porast cijene, od 0,08 posto, na 3.728 kuna.

Nešto malo više od milijun kuna prometa ostvarila je dionica Ericssona Nikole Tesle čija je cijena porasla 0,67 posto, na 1.065,11 kuna. Po rastu cijene izdvaja se danas dionica Janafa, koja je poskupila za 9,98 posto, no uz skroman promet od 112,3 tisuće kuna. Taj se rast vjerojatno može pripisati zainteresiranosti ruske državne naftne kompanije Zarubežnjeft za suradnju s Janafom.

Generalni direktor Zarubežnjefta Nikolaj G. Brunič na današnjoj je konferenciji za novinare u Zagrebu izjavio da ta ruska kompanija, putem svoje tvrtke kćeri u Hrvatskoj “Nestro Sava”, želi u suradnji s Janafom sudjelovati u geološkim istraživanjima ležišta ugljikovodika na devet lokacija u Hrvatskoj.

(Hina/pd)

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!