Zeleni silvanac iz PP Orahovice prvonagrađeno vino u Kini

Autor: Biserka Ranogajec , 05. lipanj 2012. u 13:50

Zeleni silvanac, 2009. PP Orahovice osvojio je prvu nagradu u kategoriji bijelih vina, na 8. međunarodnom sajmu vina, “INTERWINE ”, koji se krajem svibnja održao u Kineskom gradu Guangzhou, izvjestili su iz tvtke M San ulaganja, većinskog vlasnika ovog poljoprivrednog poduzeća.

Interwine je drugi po veličini sajam vina u Kini, a održava se dva puta godišnje (proljeće/jesen). Ovogodišnji 8. po redu sajam, održavao se na površini od 40 000 kvadrata i na njemu je prisustvovalo više od 1000 izlagača. To je i jedan od najposjećenijih vinskih sajmova i u kategoriji bijelih vina, između mnoštva vrhunskih vina pristiglih iz svih krajeva svijeta, prvo mjesto pripalo je orahovačkom Zelenom silvancu, poručili su tvrtke u sastavu M San Grupe.„Tržište Kine je trenutačno najpoželjnije vinarima iz cijeloga svijeta i svi ulažu velike napore kako bi se tamo probili jer su količine koje Kina može apsorbirati neograničene, rekao je Josip Tokić, voditelj voćarstva i vinogradarstva PP Orahovice.

Dodaje kako im je kao proizvođaču vina ova nagrada najbolja referenca koju su mogli dobiti kako bi već dobru prodaju na tom tržištu podigli na višu razinu. Tokić navodi kako uz Zeleni silvanac, Kinesko je tržište izvrsno prihvatilo i druga njihova vina, posebice Frankovku i poluslatki Sauvignon.

Komentirajte prvi

New Report

Close