Warren Buffett otkrio da boluje od raka

Warren Buffett, američki milijarder najpoznatiji po nadimku Prorok iz Omahe, u utorak je objavio da mu je dijagnosticiran rak.

U pismu dioničarima 81-godišnji Buffett otkrio je da mu je dijagnosticiran prvi stadij raka prostate. “Dobra vijest je da su mi liječnici rekli da moje stanje nije opasno po život ili prijeteće na bilo kakav način”, poručio je Buffett u pismu.

Kazao je kako će početi s dvomjesečnom terapijom koja će uključivati svakodnevno zračenje. Poručio je kako će njegova putovanja biti ograničena tijekom nekog vremena, no da se njegova dnevna rutina neće promijeniti ni na koji drugi način.

U svom tipičnom stilu, Buffett je poručio kako se osjeća sjajno: “Dioničare ću istog trena obavijestiti ukoliko se moje zdravstveno stanje promijeni. S vremenom će se, dakako, promijeniti, no vjerujem da je taj dan jako daleko”.

Rak prostate uobičajen je kod starijih muškaraca. Prošle godine 240.890 muškaraca dijagnositiciran je rak prostate, prema podacima Američkog društva za borbu protiv raka. Po oboljenju umrlo ih je 33.720.

Već se neko vrijeme spekulira o tome tko će preuzeti Buffettovo mjesto ukoliko on više ne bude u stanju voditi Berkshire Hathaway. Buffett je u veljači izjavio da je odabrao svog nasljednika kao glavnog direktora kompanije, no nije otkrio koga. Za CNBC je u utorak izjavio kako se njegov plan po pitanju nasljednika nije promijenio s dijagnozom.

Buffett se u posljednje vrijeme često spominjao u medijima zbog svojih poziva da se dodatno oporezuje bogate. Takozvano ‘Buffettovo pravilo’, koje je Američki senat odbio u ponedjeljak, uslijedilo je nakon što je Buffett napisao komentar objavljen u uglednom New York Timesu tražeći od zakonodavaca da prestanu ‘maziti’ bogate.

(pd)

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve