Vlada Srbije prihvatila ponudu Telenora

Autor: Poslovni.hr , 22. siječanj 2010. u 09:50

Na jučerašnjoj sjednici Vlada Srbije prihvatila je financijsku ponudu Telenora za kupovinu licence za drugog operatera fiksne telefonije.

Vlada Srbije usvojila je Zaključak u vezi s izveštajem o postupku javnog nadmetanja za izdavanje jedne licence za javne fiksne telekomunikacijske mreže i usluge za teritorij Republike Srbije, navedeno je u priopćenju vladinog ureda za suradnju s medijima.

Ministrica za telekomunikacije Srbije Jasna Matić je ranije kazala da je ponuda Telenora od 1,05 milijuna eura korektna. Prema proceduri, Upravni odbor Republičke agencije za elekomunikacije (Ratela) bi trebalo do 10. veljače odlučiti da li je financijska ponuda Telenora zadovoljavajuća i hoće li toj kompaniji dodijeliti licencu za fiksnu telefoniju, prenosi B92.

“Telenor bi u tom slučaju trebao početi pružati usluge fiksne telefonije i interneta u Srbiji do kraja godine”, kazala je Matić te dodala da će to omogućiti da građani dobiju ponudu paketa kojim će biti objedinjene usluge mobilne i fiksne telefonije, interneta i internetske televizije.

Inače, Telenor Srbija na srbijanskom tržištu broji oko 2,8 milijuna korisnika mobilne telefonije, a dio je norveške telekomunikacijske grupe Telenor koja posluje u 14 zemalja.

Pružanjem usluga fiksne telefonije u Srbiji trenutno se jedino bavi državna kompanija Telekom Srbije, koja je na kraju 2008. imala oko tri milijuna korisnika.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close