Vlada smijenila tek imenovanog člana Nadzornog odbora Croatia osiguranja

Autor: Poslovni.hr , 02. travanj 2012. u 09:20

Vlada je učinila očitu pogrešku te je za člana Nadzornog odbora Croatia osiguranja imenovala odvjetnika Krešimira Škaricu, osobu koja je u sukobu interesa. Iz Ministarstva Vlade je poručeno kako će, umjesto Škarice, Skupštini uskoro biti predložen novi kandidat kako bi se izbjegla mogućnost sukoba interesa, piše Jutarnji list.

Krešimir Škarica stručnjak je za ubiranje novca od osiguravateljskih kuća i u ulozi odvjetnika nastoji naplatiti što veći iznos od osiguravatelčjske kuće s obzirom na to da se financira od provizije. Kao članu Nadzornog odbora glavni zadatak bio bi mu štititi interese najveće osiguravateljske kuće u Hrvatskoj. Iz toga je očito da se radi o sukobu interesa a to je potvrdio i predsjednik Hrvatske odvjetničke komore, Leo Andreis.

Škarica je potvrdio da je bio obaviješten o imenovanju za Nadzorni odbor Croatia osiguranja, ali tome nije prethodio ni jedan službeni razgovor u nadležnom ministarstvu. Od izvora bliskih nekim članovima Nadzornog odbora saznaje se kako ostali kandidati čak nisu bili ni obaviješteni o svom imenovanju koja su, kako tvrde, obavljena nespretno i na brzinu.

Ministar financija, Slavko Linić, trenutno je na službenom putu pa se ne mogu utvrditi detalji Škaričina imenovanja.

(pd)

Komentari (1)
Pogledajte sve

Snimke smo pravili, nosili Škarici…PRAZNIH SE RUKU VRAĆAAAALIIIII…..

New Report

Close