Varteks otpušta 300 radnika?

Autor: Poslovni.hr , 23. studeni 2010. u 20:30

U sklopu restrukturiranja tvrtke, najveća hrvatska tekstilna kompanija, varaždinski Varteks, uskoro će ipak, kako neslužbeno doznaje Večernji list, opet otpuštati.

Neki su radnici dobili obavijest o tehnološkim viškovima, a cijeli popis trebao bi biti objavljen u četvrtak. Navodno je riječ o tristotinjak ljudi koji bi već od 13. prosinca trebali početi s kadrovskom službom rješavati pitanje otkaznih rokova, otpremnina i slično. U prvoj fazi iz Varteksa bi trebalo otići 120, a u drugoj 180 radnika. Iz Varteksa su priopćili kako plan restrukturiranja uključuje gašenje neprofitabilnih dijelova sustava te uključuje i smanjenje operativnih troškova te smanjenje broja zaposlenih.

U skladu s time Varteks je izradio Program zbrinjavanja viška radnika, koji je, sukladno zakonskoj regulativi, upućen na očitovanje Glavnom radničkom vijeću i HZZ-u – Područnoj službi u Varaždinu te je od strane HZZ-a i prihvaćen. U program je uključeno 124 djelatnika od kojih će neki dobiti mogućnost premještaja na druga radna mjesta.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close